‘Drastische maatregelen: Apple halveert productie iPhone X’

De afgelopen weken vernamen we meerdere keren uit betrouwbare bron dat de iPhone X het niet zo lekker doet. Sterker nog, de verkoop zou naar verluidt zeer tegenvallen. Apple’s nieuwste telg ging sterk van start, maar het momentum nam helaas snel af. Dat is naast Apple vooral slecht nieuws voor Samsung.

Apple halveert productie iPhone X

Samsung maakt namelijk de OLED-panelen van de iPhone X. Dit jaar is Apple volledig afhankelijk van zijn grootste concurrent. Voor de volgende generatie gaat Apple echter ook LG en/of Japan Display inschakelen. Samsung moet het dus vooral van de iPhone X hebben.

Apple iPhone X samsung verkopen

Volgens insiders heeft Samsung de productie al terug geschaald. Daarnaast dook het nieuws op dat Apple van plan is om het toestel geheel uit de schappen te halen wanneer de volgende generatie iPhones uitkomt. Hier kun je alles lezen over die nieuwe toestellen. Er zit onder andere een goedkoper model tussen, wat de huidige iPhone X ook na een prijsdaling irrelevant zou maken.

Dat blijft een kwestie van afwachten. Voor nu heeft de Japanse publicatie Nikkei echter nog veel slechter nieuws: Apple gaat naar verluidt nog dit kwartaal de productie van de iPhone X halveren. Dat nieuws wordt bevestigd door verschillende bronnen in de leveranciersketen van het bedrijf. Nikkei schrijft de tegenvallende verkopen vooral toe aan het flinke prijskaartje van de nieuwe iPhone. Vooral in landen als Nederland ligt de prijs ontzettend hoog.

OLED vs LCD

Samsung heeft naar verluidt de OLED-productie al tien procent teruggebracht. Dat is ook direct het duurste component van de iPhone X, en een van de redenen dat het toestel zo prijzig is. Nu nog meer consumenten de upgrade uitstellen, verwachten analisten zeer grote interesse voor de goedkopere opvolger van het huidige model.

iPhone X nieuwe telefoon

 

Apple was van plan om tijdens het kwartaal 40 miljoen exemplaren te produceren. Nu ligt dat aantal op 20 miljoen exemplaren. Nog steeds aantallen waar veel concurrenten enkel van kunnen dromen, maar alles is relatief. De techgigant heeft zelf nog niet officieel op dit nieuws gereageerd. Check ondertussen hier wat je van de toekomstige iPhones kunt verwachten. De inzet op een geavanceerde LCD-technologie moet de prijs gaan verlagen en de verkopen verhogen.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters