Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X

We horen de laatste weken eigenlijk alleen maar goede dingen over de iPhone X. Apple’s gloednieuwe toestel was rondom de lancering het onderwerp van een hoop controverse. Niet alleen door de opvallende notch, maar ook door de productieproblemen. De techgigant heeft zijn (niet bestaande) problemen echter goed weten op te lossen.

Analist brengt slecht nieuws voor Apple

Waar men de weken van tevoren op een groot tekort wees, kun je nu je lokale Apple Store inlopen en een iPhone X halen. Opvallend, want analisten buitelden over elkaar heen met naargeestige voorspellingen voor 2018. Het laat maar weer eens zien hoe de korte termijn een bubbel kan zijn, die voor bedrijven als Apple overkomelijk is.

Sterker nog, Apple krijgt naar verluidt te maken met het tegenovergestelde van een tekort. Neem dit nieuws met een flinke korrel zout, al baseert deze vooraanstaande analist zich wel op echte data. Het gaat om Karl Ackerman, een prominente analist aan Wall Street. Volgens hem is de vraag naar de iPhone X een stuk minder dan initieel werd verwacht.

Apple iPhone X

Hij beweert dat een grote groep gebruikers toch voor de vorige iPhone-modellen kiest, in plaats van de iPhone X. Komt dat door de hogere prijs? Dat zou zomaar kunnen. Naast het design merk je als gebruiker qua pure kracht weinig verschil tussen een iPhone 7 en een iPhone 7 Plus. Anno 2017 is elk toestel capabel. Het is echter zorgelijk voor een fabrikant wanneer consumenten dat tot die extent door beginnen te hebben.

De iPhone X zal voor veel consumenten te prijzig zijn, en de iPhone 8 te identiek aan de iPhone 7, als het om het design gaat. Daarmee val je als gebruiker tussen beide wallen in. Oftewel, men houdt nog een jaartje langer met zijn oude toestel vol, of kiest voor de flink afgeprijsde iPhone 7.

Waar blijft de supercycle van de iPhone X?

Ackerman schat in dat Apple in oktober, november en december in totaal 79 iPhones zal verschepen. Dat is iets meer dan vorig jaar in dezelfde periode, toen kwam het neer op 78.29 miljoen. Opmerkelijk close dus. De analist dat hetzelfde zal gebeuren met het eerste kwartaal van volgend jaar.

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Een stabiele verkoop dus, maar niet de supercycle waar men op hoopte. In een markt die rap groeit is een stabiele lijn teleurstellend. Al helemaal als je wapenfeit een drastisch redesign en innovatie biedt. We gaan de komende maanden ontdekken of de prominente analist gelijk heeft gehad. Laten we hopen voor Apple van niet… Check ook wat we weten over de iPhones die volgend jaar uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. John -

  Ik ben een echte iPhone liefhebber al van af het eerste model.
  Wat mij het meest doet twijfelen over de aankoop van een iPhone X, is het verdwijnen van de home knop, vooral omdat ik Siri heel veel gebruik.
  Soms luistert Siri niet, als ik He Siri roep, dan kan ik snel even op de homeknop drukken om Siri toch te activeren.
  Wat mij ook erg pijn doet is dat ik moet gaan swipen.
  Dus elke keer dat ik swipe moet ik dan aan een Samsung denken.
  Om nachtmerries van te krijgen.
  Dus Apple maak een X met een homeknop en ik lig in de rij voor een nieuwe X

 2. Dennis -

  Alles wat je zegt gaat wss wel gebeuren. Wat niet gaat gebeuren is de hoge prijs verhoging. Ze gaan niet goedkoper zijn dan 1000. Gewoon omdat het kan.

 3. Mondo -

  Zal ik eens wat voorspellen? Volgend jaar worden alle iPhones voorzien van Face ID en verdwijnt overal de homeknop, maar ze krijgen dan wel een LCD-scherm in plaats van een OLED-scherm. De prijs van de nieuwe iPhone wordt dan dezelfde prijs als die van de iPhone 8. Met als gevolg dat iedereen een nieuwe iPhone wil hebben en dat komt vooral omdat de X nu als te duur en “extreem speciaal” gezien wordt.
  Mooie marketing van Apple. Daar zijn ze al jaren de beste in.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters