Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X

We horen de laatste weken eigenlijk alleen maar goede dingen over de iPhone X. Apple’s gloednieuwe toestel was rondom de lancering het onderwerp van een hoop controverse. Niet alleen door de opvallende notch, maar ook door de productieproblemen. De techgigant heeft zijn (niet bestaande) problemen echter goed weten op te lossen.

Analist brengt slecht nieuws voor Apple

Waar men de weken van tevoren op een groot tekort wees, kun je nu je lokale Apple Store inlopen en een iPhone X halen. Opvallend, want analisten buitelden over elkaar heen met naargeestige voorspellingen voor 2018. Het laat maar weer eens zien hoe de korte termijn een bubbel kan zijn, die voor bedrijven als Apple overkomelijk is.

Sterker nog, Apple krijgt naar verluidt te maken met het tegenovergestelde van een tekort. Neem dit nieuws met een flinke korrel zout, al baseert deze vooraanstaande analist zich wel op echte data. Het gaat om Karl Ackerman, een prominente analist aan Wall Street. Volgens hem is de vraag naar de iPhone X een stuk minder dan initieel werd verwacht.

Apple iPhone X

Hij beweert dat een grote groep gebruikers toch voor de vorige iPhone-modellen kiest, in plaats van de iPhone X. Komt dat door de hogere prijs? Dat zou zomaar kunnen. Naast het design merk je als gebruiker qua pure kracht weinig verschil tussen een iPhone 7 en een iPhone 7 Plus. Anno 2017 is elk toestel capabel. Het is echter zorgelijk voor een fabrikant wanneer consumenten dat tot die extent door beginnen te hebben.

De iPhone X zal voor veel consumenten te prijzig zijn, en de iPhone 8 te identiek aan de iPhone 7, als het om het design gaat. Daarmee val je als gebruiker tussen beide wallen in. Oftewel, men houdt nog een jaartje langer met zijn oude toestel vol, of kiest voor de flink afgeprijsde iPhone 7.

Waar blijft de supercycle van de iPhone X?

Ackerman schat in dat Apple in oktober, november en december in totaal 79 iPhones zal verschepen. Dat is iets meer dan vorig jaar in dezelfde periode, toen kwam het neer op 78.29 miljoen. Opmerkelijk close dus. De analist dat hetzelfde zal gebeuren met het eerste kwartaal van volgend jaar.

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Een stabiele verkoop dus, maar niet de supercycle waar men op hoopte. In een markt die rap groeit is een stabiele lijn teleurstellend. Al helemaal als je wapenfeit een drastisch redesign en innovatie biedt. We gaan de komende maanden ontdekken of de prominente analist gelijk heeft gehad. Laten we hopen voor Apple van niet… Check ook wat we weten over de iPhones die volgend jaar uitkomen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters