‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’

Heb je een iPad Pro, en baal je ervan dat de stylus niet compatibel met je iPhone is? Dan hebben we zeer goed nieuws voor je over de opvolger van de iPhone X.

Apple’s vertroebelde lineup

Bij Apple draaide alles altijd om simpliciteit. Als consument krijg je een ecosysteem aan producten en software dat gewoon werkt. It just works. Je weet precies waar je aan toe bent.

Op dat vlak heeft de techgigant de afgelopen jaren flink ingeboet. Apple’s lineup aan producten is flink vertroebeld. Features worden bewaard voor duurdere modellen (waar Google de draak mee stak), sommige iPads krijgen een stylus, de iPhone SE komt er tussendoor: het wordt steeds moeilijker om het overzicht te behouden.

Apple iPhone X koopwijzer
De iPhone X

Dat is niet per se een slecht iets. Consumenten hebben meer keuze dan ooit. Daarmee verliest Apple echter wel een van zijn grootste voordelen ten opzichte van de concurrentie.

Opvolgers iPhone X krijgen stylus

Wellicht gaat de fabrikant volgend jaar zijn lineup weer recht trekken. Het lijkt er namelijk op dat een van de toekomstige iPhones een stylus gaat krijgen, net zoals de iPad Pro. Volgens insiders is Apple in gesprek met verschillende stylus-fabrikanten.

Het is niet duidelijk of het echt onderdeel wordt van de nieuwe iPhone, zoals het geval is met de Galaxy Note 8, of dat het een losse accessoire gaat worden. Insiders wijzen er echter op dat de iPhone in kwestie al in 2019 gelanceerd gaat worden.

Deze informatie sluit aan op eerdere geruchten. Apple bleef lang vasthouden aan de kleinere schermformaten van iPhones. Met de iPhone X wordt daar afscheid van genomen. Sterker nog, bronnen wijzen erop dat Apple aan een 6.46-inch (!) iPhone werkt.

iPhone X Plus stylus

Losse accessoire

Hoe groter iPhones worden, hoe logischer de stap naar een stylus is. Consumenten kunnen er eenmaal al mee aan de slag op hun iPad Pro, dus het kan een aantrekkelijke manier zijn om ze nog meer te laten voor een Pro-model van de nieuwe iPhones.

Softwarematig liggen er veel kansen, zoals Samsung al met zijn Galaxy Note-lijn heeft laten zien. De kans dat Apple die weg inslaat is echter klein. Waarschijnlijk zal de techgigant zijn stylus als een losse accessoire aan blijven bieden. Althans, als we naar het verleden kijken. De toekomst blijft een grote verrassing!

Bron: Korea Herald

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters