‘iPhone X doet het beter dan verwacht: 2018 wordt Apple’s beste jaar ooit’

Vlak voor de lancering van de iPhone X sloeg de twijfel toe. Althans, bij cynische analisten. Men voorspelde dat de iPhone X zou floppen, vooral door de hogere prijs. Het toestel zit immers nog een prijscategorie hoger dan zijn voorgangers. Vooral in landen zoals Nederland is het toestel peperduur. Natuurlijk zal er altijd een groep consumenten zijn die het ervoor over hebben, maar is die groep groot genoeg?

iPhone X doet het beter dan verwacht

Ja, zo blijkt uit de eerste onderzoeksdata rondom de verkopen van de iPhone X. Het lijkt er sterk op dat de nieuwe iPhone een regelrechte bestseller gaat worden voor Apple. Volgens onderzoeksbureau IHS Markit is de iPhone X al verantwoordelijk voor 2% van alle actieve iPhones in acht landen. Dat klinkt als weinig, maar dat is veel meer dan verwacht. Bedenk je maar eens hoeveel mensen er met een iPhone rondlopen.

iPhone X wallpapers notch

Volgens het bedrijf is de iPhone X vooral populair in landen waar de iPhone 7 Plus en iPhone 6 Plus ook in trek waren. Grote smartphones dus. Die consumenten hebben meer over voor een groter scherm en extra features. Zoals een dubbele camera.

2018 beste jaar ooit voor Apple?

Aanvankelijk was men vooral bang dat de leveranciersketen de vraag naar het toestel niet bij konden houden. Dat speelde ook even, maar bleek geen belemmering te vormen. De curve is volgens het rapport gelijk aan vorige iPhones. In Amerika was de adoptie in de afgelopen weken gelijk aan de iPhone 8 Plus. Sterker nog, de iPhone 8 en iPhone 7 Plus zijn zelfs verslagen. De iPhone 7 had een sterkere start, maar kan nog ingehaald worden in december.

Het onderzoeksbureau schat in dat Apple in Q4 van dit jaar 88.8 miljoen iPhones gaat verschepen. Dat zou Q4 het beste kwartaal ooit maken voor Apple. Daarnaast verwachten de experts op basis van verkoopdata dat 2018 Apple’s beste jaar ooit wordt. Naar verwachting zal elk kwartaal van 2018 hetzelfde kwartaal van 2017 verslaan. Check ook het slechte nieuws rondom Face ID en Touch ID dat Apple onlangs onthulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters