‘iPhone X doet het beter dan verwacht: 2018 wordt Apple’s beste jaar ooit’

Vlak voor de lancering van de iPhone X sloeg de twijfel toe. Althans, bij cynische analisten. Men voorspelde dat de iPhone X zou floppen, vooral door de hogere prijs. Het toestel zit immers nog een prijscategorie hoger dan zijn voorgangers. Vooral in landen zoals Nederland is het toestel peperduur. Natuurlijk zal er altijd een groep consumenten zijn die het ervoor over hebben, maar is die groep groot genoeg?

iPhone X doet het beter dan verwacht

Ja, zo blijkt uit de eerste onderzoeksdata rondom de verkopen van de iPhone X. Het lijkt er sterk op dat de nieuwe iPhone een regelrechte bestseller gaat worden voor Apple. Volgens onderzoeksbureau IHS Markit is de iPhone X al verantwoordelijk voor 2% van alle actieve iPhones in acht landen. Dat klinkt als weinig, maar dat is veel meer dan verwacht. Bedenk je maar eens hoeveel mensen er met een iPhone rondlopen.

iPhone X wallpapers notch

Volgens het bedrijf is de iPhone X vooral populair in landen waar de iPhone 7 Plus en iPhone 6 Plus ook in trek waren. Grote smartphones dus. Die consumenten hebben meer over voor een groter scherm en extra features. Zoals een dubbele camera.

2018 beste jaar ooit voor Apple?

Aanvankelijk was men vooral bang dat de leveranciersketen de vraag naar het toestel niet bij konden houden. Dat speelde ook even, maar bleek geen belemmering te vormen. De curve is volgens het rapport gelijk aan vorige iPhones. In Amerika was de adoptie in de afgelopen weken gelijk aan de iPhone 8 Plus. Sterker nog, de iPhone 8 en iPhone 7 Plus zijn zelfs verslagen. De iPhone 7 had een sterkere start, maar kan nog ingehaald worden in december.

Het onderzoeksbureau schat in dat Apple in Q4 van dit jaar 88.8 miljoen iPhones gaat verschepen. Dat zou Q4 het beste kwartaal ooit maken voor Apple. Daarnaast verwachten de experts op basis van verkoopdata dat 2018 Apple’s beste jaar ooit wordt. Naar verwachting zal elk kwartaal van 2018 hetzelfde kwartaal van 2017 verslaan. Check ook het slechte nieuws rondom Face ID en Touch ID dat Apple onlangs onthulde.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters