‘Apple stapt in 2019 volledig over op OLED voor alle iPhones’

Sinds het begin van de Galaxy S-lijn implementeert Samsung al OLED-panelen in zijn smartphones. Oftewel, alweer sinds 2010. Apple begon pas vorig jaar met het adapteren van de technologie, voor de iPhone X. Samsung leverde de panelen. Ja, de grootste concurrent van de techgigant.

‘Apple stapt in 2019 volledig over op OLED’

Door initiële productieproblemen van de iPhone X was de verwachting dat Apple niet eind 2018 al compleet op OLED over zou gaan stappen. De opvolger van de iPhone X en het Plus-model krijgen naar verwachting een OLED-paneel. Het onlangs gelekte 6.1-inch budgetmodel moet het naar verluidt met een Super LCD-paneel doen.

Apple iPhone LCD

Dat klinkt als slecht nieuws, maar dat valt waarschijnlijk mee. De Super LCD-technologie van LG kennen we van de LG G7 ThinQ. De panelen tonen heldere kleuren en hebben een zeer hoge helderheid. Nu duiken er echter steeds meer geruchten op die erop wijzen dat Apple alledrie de modellen van een OLED-paneel gaat voorzien. Ja, ook het budgetmodel.

iPhones nieuwe features

Betrouwbare bronnen van het Zuid-Koreaanse Electronic Times ontkrachten die geruchten nu echter. De publicatie claimt dat Apple nu van plan is om eind 2019 alle iPhones van een OLED-paneel te voorzien. Nog niet dit jaar dus. In de context van de industrie is dat een logische zet.

Apple verscheept zulke flinke aantallen, dat slechts weinig leveranciers aan die grote vraag kunnen voldoen. De fabrikant is daarin dus grotendeels afhankelijk van de OLED-productie van LG en Samsung. Afhankelijk van hoe snel zij kunnen opschalen, kan Apple sneller OLED implementeren voor meer modellen.

Het duur nog iets minder dan een half jaar voor Apple zijn nieuwe iPhones gaat onthullen. Neem dit nieuws dus met een flinke korrel zout. De consensus lijkt echter te zijn dat je eind dit jaar nog een LCD-model kunt verwachten. Een totale overstap in 2019 betekent slecht nieuws voor Japan Display en Sharp. Beide schermfabrikanten zijn nog in de vroege fases van de transitie van LCD naar OLED. Gezien Apple hoge vraag in kwantiteit en kwaliteit, zal het pittig worden om een waardevolle partner te blijven.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters