‘Apple rust aankomende iPhones uit met True Tone display’

De meeste van ons kunnen zich nog herinneren toen Phillips in 2004 uitkwam met de eerste Ambilight TV. De bedoeling van de tv was om de belevenis van de kijker te verbeteren. Dit werd gedaan door het produceren van een achtergrondverlichting, welke naadloos past bij de beelden op het scherm. Sindsdien is de technologie verder ontwikkeld en spelen meerdere bedrijven met het idee achter het systeem. Volgens een recent bericht van Barclays zouden de aankomende iPhone 7s, iPhone 7s Plus en iPhone 8 de gebruiker ook een soortgelijke ervaring bieden in de vorm van een True Tone display. Maar in plaats van de achtergrond omgeving aan te passen aan het scherm, zal het display aangepast worden aan de omgeving.

True Tone displayTrue tone display is minder heftig voor de ogen

De toestellen zullen uitgerust worden met een sensor, welke het omgevingslicht waarneemt. Aan de hand van dit licht worden de kleuren en de intensiteit van het display aangepast, zodat deze passen bij de lichtomstandigheden in de ruimte. Wanneer de gebruiker zich bijvoorbeeld in een kamer met warme verlichting bevindt, zullen de kleuren op het scherm geler worden. Wie buiten staat op een koude winterdag zal koelere kleuren krijgen. Op deze manier creëert het scherm een meer prettige kijkervaring voor de gebruiker en worden de ogen minder vermoeid. De True Tone technologie is enigszins vergelijkbaar met Night Shift. De Night Shift technologie is echter alleen bedoeld om de blauwe frequentie uit licht te filteren gedurende de avonduren. Blauw licht zou namelijk de oorzaak zijn voor en slechtere nachtrust. De 9.7 inch iPad Pro is op het moment het enige Apple toestel dat uitgerust is met een True Tone display.

iPhone 7 True Tone voorspellingen gebaseerd op vergissing

Vorig jaar waren er enkele berichten, welke onterecht stelden dat de iPhone 7  een True Tone display zou krijgen. Dit kwam door de verkeerde interpretatie van een Ming Chi Kuo bericht. Kuo stelde dat de iPhone 7 dezelfde display features zou krijgen als de 9.7 inch iPad Pro. Hiermee bedoelde hij echter niet de True Tone technologie, maar een kleurendisplay gebaseerd op het DCI-P3 kleurengamma. Dit bleek later inderdaad te kloppen.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters