‘Apple rust aankomende iPhones uit met True Tone display’

De meeste van ons kunnen zich nog herinneren toen Phillips in 2004 uitkwam met de eerste Ambilight TV. De bedoeling van de tv was om de belevenis van de kijker te verbeteren. Dit werd gedaan door het produceren van een achtergrondverlichting, welke naadloos past bij de beelden op het scherm. Sindsdien is de technologie verder ontwikkeld en spelen meerdere bedrijven met het idee achter het systeem. Volgens een recent bericht van Barclays zouden de aankomende iPhone 7s, iPhone 7s Plus en iPhone 8 de gebruiker ook een soortgelijke ervaring bieden in de vorm van een True Tone display. Maar in plaats van de achtergrond omgeving aan te passen aan het scherm, zal het display aangepast worden aan de omgeving.

True Tone displayTrue tone display is minder heftig voor de ogen

De toestellen zullen uitgerust worden met een sensor, welke het omgevingslicht waarneemt. Aan de hand van dit licht worden de kleuren en de intensiteit van het display aangepast, zodat deze passen bij de lichtomstandigheden in de ruimte. Wanneer de gebruiker zich bijvoorbeeld in een kamer met warme verlichting bevindt, zullen de kleuren op het scherm geler worden. Wie buiten staat op een koude winterdag zal koelere kleuren krijgen. Op deze manier creëert het scherm een meer prettige kijkervaring voor de gebruiker en worden de ogen minder vermoeid. De True Tone technologie is enigszins vergelijkbaar met Night Shift. De Night Shift technologie is echter alleen bedoeld om de blauwe frequentie uit licht te filteren gedurende de avonduren. Blauw licht zou namelijk de oorzaak zijn voor en slechtere nachtrust. De 9.7 inch iPad Pro is op het moment het enige Apple toestel dat uitgerust is met een True Tone display.

iPhone 7 True Tone voorspellingen gebaseerd op vergissing

Vorig jaar waren er enkele berichten, welke onterecht stelden dat de iPhone 7  een True Tone display zou krijgen. Dit kwam door de verkeerde interpretatie van een Ming Chi Kuo bericht. Kuo stelde dat de iPhone 7 dezelfde display features zou krijgen als de 9.7 inch iPad Pro. Hiermee bedoelde hij echter niet de True Tone technologie, maar een kleurendisplay gebaseerd op het DCI-P3 kleurengamma. Dit bleek later inderdaad te kloppen.

Bron: MacRumors

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters