Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones

Apple’s lineup aan producten was voorheen altijd treffend simpel. Als consument wist je meteen waar je aan toe was, ook als je het nieuws niet bijhield. Dat was een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Alleen al Samsung brengt tientallen smartphones per jaar uit, laat staan laptops, speakers en andere gadgets.

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones

Helaas is dat grote voordeel vooral vorig jaar aanzienlijk geslonken. Apple bracht de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X uit. De een wel met Face ID, de andere twee zonder. Ook komt er binnenkort naar verluidt een iPhone SE 2 uit, de opvolger van het budgetmodel iPhone SE.

Volg je het nog? Gelukkig is Apple volgens bronnen binnen de industrie aan een oplossing aan het werken. Een analist beweert dat de opvolgers van de iPhone X en iPhone X de complete lineup gaan simplificeren. Ook qua naam.

Apple iPhone X

Verwacht dus geen S-upgrade, of een iPhone XI. De techgigant gaat zijn smartphones naar verluidt gelijk trekken met de iPad-familie. De 6.1-inch goedkopere LCD-iPhone heet naar verluidt simpelweg “iPhone”, net zoals de nieuwste 9.7-inch iPad gewoon “iPad” heet.

De opvolger van de iPhone X heet nog steeds simpelweg “iPhone X”, en er komt een “iPhone X Plus”. Althans, als we dus de geruchten moeten geloven. Als dit klopt, dan betekent het dat Apple van zijn nummering afstapt. In plaats daarvan koop je jaarlijks simpelweg de nieuwste versie van een product, met hoogstens een jaartal ter indicatie van de generatie.

Je kunt je afvragen of dat niet juist meer verwarring oplevert. Al helemaal in de tweedehands markt wordt het dan steeds lastiger om de verschillen tussen generaties aan te geven. De productie van de huidige iPhone X wordt naar verluidt helemaal geschrapt, terwijl de iPhone 8 en iPhone 8 Plus als budgetmodellen beschikbaar blijven.

Al met al nog steeds een behoorlijk volle lineup, zonder een duidelijke lijn. Bovendien is de lancering van de nieuwste iPhones nog ver weg, dus het zou zomaar kunnen dat Apple alsnog voor een andere benadering kiest. Dat er een duidelijke nieuwe richting nodig is, is echter meer dan duidelijk.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters