Zoveel iPhones zijn er sinds de onthulling van de originele iPhone verkocht

Binnenkort komt Apple met de iPhone 8. Maar hoeveel iPhones zijn er eigenlijk sinds 2007 verkocht? Tim Cook gaf onlangs het antwoord op die vraag.

Apple iPhone: de meest invloedrijke gadget?

De originele iPhone is een van de meest invloedrijke gadgets ooit. Nu is het volledig vanzelfsprekend dat we allemaal met smartphones rondlopen, maar iets meer dan tien jaar geleden was dat slechts science-fiction.

Sindsdien heeft Apple elk jaar nieuwe modellen uitgebracht. De techgigant is allang niet zo innovatief meer. Sterker nog, Apple loopt al enkele jaren de concurrentie achterna.

iPhone tiende verjaardag
De originele iPhone

Is dat erg? Nee, zeker niet. Daardoor kan de smartphonefabrikant juist stabiliteit bieden. iPhones zijn zeer degelijke toestellen. Daar kan niemand omheen, en daardoor zijn ze ook zo populair.

Maar hoeveel iPhones zijn er eigenlijk verkocht sinds die onthulling in 2007? Daarvoor zou je allerlei statistieken in kunnen duiken, maar Tim Cook heeft dat werk al voor je gedaan.

1.2 miljard verkochte iPhones

Hij onthulde tijdens een conference call dat er in totaal 1.2 miljard iPhones zijn verkocht sinds de lancering in 2007. Vorig jaar stond de teller nog op 1 miljard. Dat betekent dat er in het afgelopen jaar dus 200 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Cook wees er ook op dat de Apple iPhone 7 Plus sneller over de toonbank ging dan de iPhone 6s Plus. Het is duidelijk dat consumenten de voorkeur geven aan grote smartphones, ondanks het flinke prijskaartje.

iPhones

Daarom is er volgens analisten ook volop ruimte voor de duurdere iPhone 8. Men dacht eerst dat Apple het onaangekondigde toestel moest uitstellen, vanwege productieproblemen. Volgens betrouwbare bronnen is daar echter niks van waar, en zal Apple zijn nieuwste toestel op tijd lanceren in september.

 

Kan de techgigant net zoveel indruk maken als tien jaar geleden? Dat is vrijwel onmogelijk, maar alles wijst erop dat de Apple iPhone 8 een zeer complete smartphone gaat worden. Ondertussen kijken we ook uit naar de LG V30 en Samsung Galaxy Note 8, twee vlaggenschepen met dunne schermranden.

Bron: RedmondPie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters