Plottwist: gelekte versie iOS 11 wijst op terugkeer van de iPod

Het lijkt erop dat Apple naast de iPhone X en een nieuwe Apple Watch ook een andere gadget gaat onthullen. De code van iOS 11 wijst namelijk op een gloednieuwe iPod. Verrassing!

Apple event

Apple is niet vies van mooie verrassingen. De iconische One more thing was vooral in de tijd van Steve Jobs meerdere keren het begin van een compleet nieuwe productcategorie. Gadgets waar we niet meer zonder kunnen. Gaat Apple dat morgen weer doen? Dinsdagavond wordt de iPhone X aangekondigd. Eindelijk introduceert de techgigant een gloednieuw design.

Ook komen er twee goedkopere toestellen. Althans, toestellen met normale prijzen. De iPhone X gaat namelijk naar verluidt tegen de duizend euro kosten. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben gewoon het oude design uit 2014. Een beetje jammer, zeker gezien Samsung wel in die prijsklasse dunne schermranden biedt. Maar goed, misschien gaat Apple indruk maken met een product dat we niet hadden verwacht

WWDC augmented reality iPod

Wordt het augmented reality hardware? Wall Street Journal denkt van wel. De gelekte uiteindelijke versie van iOS 11 doet ook een duit in het zakje. De officiële software is dit weekend gelekt. Handige ontwikkelaars hebben in de code al verschillende interessante verwijzingen gespot. We schreven er eerder al een artikel over.

iOS 11 wijst op nieuwe iPod

Sindsdien is er echter nog een verrassing opgedoken. Volgens de bekende leaker Bejamin Geskin, die eerder al mockups van de iPhone X lekte, wijst de software erop dat Apple een nieuwe iPod gaat onthullen. Ja dat lees je goed, de productcategorie die volgens velen op sterven na dood is.

iPod Touch

Een van de stukjes code van de setup.app noemt het volgende: “Unlock your iPod with your face”. De nieuwe iPhone heeft een geavanceerde camera die gezichten kan herkennen. Dat is ook nodig, want de vingerafdrukscanner past niet meer op de voorkant van het toestel. Dit stukje code, gevonden in de code van Apple zelf, lijkt erop te wijzen dat er ook een iPod komt met de speciale camera.

De laatste iPod kwam uit in 2015. Toen lanceerde Apple de iPod Touch opnieuw, met een A8 processor. Het model daarvoor kwam in 2012 uit. Qua cycli zou het dus inderdaad zomaar kunnen. Toch is het opvallend, want we hebben nog niks over de muziekspeler gehoord. Anno 2017 is dat vrij bijzonder, gezien alles wat Apple doet onder een vergrootglas wordt gelegd.

Het zou net zo goed een placeholder kunnen zijn, voor een eventueel toekomstig product. Gelukkig hoeven we geen maanden meer af te wachten in spanning, want morgenavond gaat Apple zijn nieuwe producten tonen. Hier kun je checken wat de techgigant allemaal gaat onthullen. Waar kijk jij het meeste naar uit?

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters