Apple is de grootste smartphonefabrikant in de Verenigde Staten

Apple is in de Verenigde Staten de populairste smartphonefabrikant. In november, december en januari was 45 procent van de verkochte smartphones in Amerika een iPhone.

Apple’s marktaandeel

Apple marktaandeelHet onderzoekrapport is door comScore gepubliceerd. Het rapport gaat over het aantal verkochte smartphones van oktober tot en met januari. In die periode verkocht Apple in de Verenigde staten bijna 45 procent van alle smartphones. Voor de duidelijkheid: in januari was Apple’s marktaandeel 44,6 procent, in oktober 42,3 procent.

Aandelen andere grote smartphonefabrikanten

Samsung staat op de tweede plaats en zag zijn marktaandeel met 2 procentpunt dalen. Het bedrijf heeft nu een marktaandeel van 28 procent. LG volgt met een marktaandeel van ongeveer 10 procent, wat een groei van dit bedrijf is van bijna een compleet procentpunt. Op de vierde plaats staat Motorola met 4,3 procent en op de vijfde plek HTC met 2,3 procent. Beide bedrijven zagen het afgelopen kwartaal hun marktaandeel iets dalen.

Marktaandeel besturingssystemen

Wat betreft de besturingssystemen staat Android van Google op nummer één met een marktaandeel van 53 procent. Meer dan de helft van de verkochte telefoons is dus een Android-smartphone. Apple staat op de tweede plaats met bijna 45 procent. De kruimels zijn voor Windows Phone en BlackBerry, die een marktaandeel hebben van 1,6 procent en 0,8 procent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters