Apple: 'Jailbreaken iPhone veroorzaakt schade aan het gsm-netwerk

Uit een document van Apple dat de producent onlangs heeft ingediend bij de US Copyright Office zou blijken dat Apple van mening is dat het jailbreaken van een iPhone ernstige schade toebrengt aan een telefoonnetwerk. Apple heeft dit document ingediend als respons op het legaal maken van jailbreaks.

iPhone jailbreak

Apple heeft problemen met de Electronic Frontier Foundation in Amerika. Deze organisatie pleit ervoor dat het jailbreaken van een toestel of het simpelweg hacken ervan bij wet toegestaan wordt voor consumenten. Momenteel wordt Apple en zijn software beschermd door de Digital Millennium Copyright Act die in Amerika van kracht is, maar veel consumentenautoriteiten menen dat Apple zijn software te gesloten heeft ontworpen waardoor consumenten in het nauw worden gedreven. Om deze reden zou jailbreaken toegestaan moeten worden en zou er een uitzondering gemaakt moeten worden op de DCMA. Apple heeft nu een tegenargument ingediend in een vorm van een document waarin beschreven staat dat het jailbreaken van de iPhone meer schade toericht dan dat het verhindert.

Jailbreaken zorgt er immers voor dat de basebandprocessor wordt aangepast en dat kan leiden tot defecte telefoons, aldus Apple. Daarnaast zouden kwaadwilligen er anonieme communicatie mee kunnen voeren waardoor providers het gesprek niet traceren. Ook zouden er bij de masten problemen optreden aangezien een gehackte iPhone zou kunnen leiden tot crashende software binnen masten.

Onduidelijk is nog hoever Apple met zijn argumentatie zal gaan en of er enige waarheid in het verhaal van de producent zit. Desalniettemin zal de strijd tussen de twee partijen voortduren en het is de vraag wie aan het langste eind zal gaan trekken.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters