Jony Ive is niet tevreden met design iPhone 7 Plus, ontkracht geruchten

Een kok die zijn eigen eten niet meer lekker vindt.. Het kan, maar het blijft een beetje dubbel. Apple’s topdesigner Jony Ive lijkt echter toch echt in die categorie te passen. Onlangs liet de design-goeroe zich interviewen door verschillende prestigieuze publicaties, waaronder Smithsonian Magazine. 

Jony Ive is geen fan van het iPhone 7 Plus design

Je kunt het complete interview hier checken, maar een citaat valt direct op. Het lijkt er namelijk op dat Jony Ive helemaal niet blij is met zijn eigen designs. Dan hebben we het over de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dat waren Apple’s flagships van 2016. Hij kijkt er vrij ontevreden op terug: “It now seems to me a rather disconnected component housed in an enclosure.” Aldus Jony Ive.

Apple Jony Ive Design iPhone 7 Plus

Ive plaatste daarbij zijn eigen iPhone X naast de iPhone 7 Plus van de interviewer. De verschillen doen het slechts een jaar oude toestel achterhaald aanvoelen. Dat is het gevolg van Apple’s keuze om vier jaar lang vast te klampen aan praktisch hetzelfde ontwerp. Een stap richting een moderner design is dan opeens een gigantische stap.

Dat betekent echter niet dat Jony Ive het design destijds niet goed vond. Het is een stukje hindsight, een terugblik met de context van nu. Toch is het opmerkelijk, gezien we niet van Apple’s prominentste medewerkers gewend zijn dat ze zo kritisch over hun eigen producten zijn. Want vergeet niet dat de iPhone 7 Plus voor veel consumenten nog steeds een interessante optie is. Sterker nog, de iPhone 8 Plus ziet er praktisch hetzelfde uit.

Apple streefde jarenlang naar design iPhone X

Vervolgens merkt Ive op dat Apple jarenlang naar het design van de iPhone X heeft gestreefd. Daarnaast benadrukt hij in het interview dat Apple nooit heeft geprobeerd om een vingerafdrukscanner in de iPhone X te verwerken. Al die geruchten rondom een vingerafdrukscanner in het scherm, of op de achterkant, waren dus onzin. Althans, als we meneer Ive moeten geloven. Er was dus geen Plan B.

iPhone X gebaren

Check hier de rest van het boeiende interview, waarin de designer onder andere vertelt over Steve Jobs, de iPad en de toekomst van smartphones. Lees ook hoe Apple levens wil gaan redden met de Apple Watch.

 

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters