Apple kan bijna alle concurrenten opkopen, behalve Samsung

Apple heeft momenteel zoveel geld in kas dat het bedrijf zonder met de ogen te knipperen vier concurrenten op de mobiele telefoonmarkt kan opkopen. Nokia, RIM, HTC en Motorola zijn met z’n vieren minder waard dan Apple.

Apple App Store 10 miljard

Apple heeft 70 miljard dollar in kas. De optelsom van Nokia (22,6 miljard), RIM (13,8 miljard), HTC (25,4 miljard) en Motorola (4,2 miljard) komt op 66 miljard. Met de overname van al deze concurrenten zou Apple nog vier miljard overhouden.

Die vier miljard kan ook nog besteed worden voor de aanschaf van Sony Ericsson. Dat bedrijf is momenteel drie miljard dollar waard. Dus zelfs met het inlijven van deze concurrent zou Apple nog een miljardje op de bank hebben.

LG kan er dan niet meer bij. De waarde van diens mobiele divisie wordt geschat op ongeveer 10 miljard dollar.

Met Samsung is het een heel ander verhaal. Dat bedrijf is 53 miljard dollar waard, en dus een stuk lastiger op te slokken door ’s werelds tech-bedrijf nummer één. Dat verklaart wellicht waarom Apple het Samsung momenteel zo moeilijk maakt met patentrechtszaken.

waarde Apple en anderen

 

Bron: Asymco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Allaboutcrap -

  Boh websites tikken op n android. Wat 'n spijt van dat ding…

  Dacht de laatste tijd echt: goh, allabout phones is echt lekker aan de weg aan het timmeren… Maar na het lezen van dit trieste onzin stuk heeft allaboutcrap echt 40 mijlslaars stappen terug gedaan…Wat 'n onzin stuk

 2. Samsung-Rules -

  Hahaha duidelijk weer een bericht van zijn apple lover!! Zulke verhalen verzin je op de lagere school.. Hier moet je niet serieus op reageren maar uitlachen!!:P:P:P:P

 3. lekkerbelangrijk -

  op het moment dat het gerucht in de markt komt dat een bedrijf mogelijk gekocht gaat worden, schiet de prijs als een dolle omhoog (abn amro anyone?)…echt wat een kul dit..

 4. ikke -

  Kan wel lekker zo zijn maar zowel SE, LG, HTC en Nokia laten zich echt niet zomaar opkopen. Daarnaast is het nog maar de vraag of t toegestaan is. Denk dat ze dat zowiezo kunnen vergeten. HTC zowiezo al want die zou wel gek zijn om met Apple in zee te gaan vooral omdat ze de lucht in schieten op t moment en een andere strategie heeft dus toekomst gericht beter werkt dan APple doet op t moment. Dus kan heel mooi zijn voor Apple maar die waarde gaat zeker hard dalen de komende jaren….

 5. Daan -

  En zo kunnen ook veel andere bedrijven elkaars divisies opkopen.
  Dit bericht heeft eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde behalve als alles in de uitverkoop is wat dus niet gebeurd.
  Nokia had in 2008 ook genoeg geld op de bank om andere partijen over te kunnen kopen. Microsoft zou Apple nog kunnen overkopen met het geld dat zij bezitten.
  Natuurlijk wel een leuke marketing truuk van Apple.

 6. Kapitalisme -

  Apple is dan zeker vergeten de rest van Samsung Holding te tellen aan waarde
  wat dacht je van hun boten en vliegtuigindrustie enz enz
  ze bezitten onderhand de helft van Japan en Co ;):)

 7. Huy Pham -

  Ik vind dit bericht een beetje "appels bij peren optellen bericht".

  Bij LGe spreken jullie over alleen de mobiele devisie. Is bij o.a. Nokia, Motorola en Samsung ook gekeken naar het totale bedrijf? Want bij Apple gaan jullie daar volgens mij wel vanuit.

  Daarnaast zijn niet alle bedrijven (directe) concurrenten op alle bedrijfsonderdelen.

  1. bartvuijk -

   Goeie vraag, die ik mezelf natuurlijk ook heb gesteld. Het gaat bij alle concurrenten van Apple over de mobiele divisies en wat die nu waard zijn. Bij Apple is het bedrijf als geheel iets van 240 miljard dollar waard; het gaat er echter om wat ze aan cash hebben en dat is die 70 miljard. Met dat geld kunnen ze dus die divisies opkopen, als die te koop zouden staan. Ze kunnen ook een flink deel van de muziekindustrie opkopen natuurlijk, of een kaasfabriek, of Griekenland, of er iets anders leuks mee doen 😉

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters