Apple klaagt HTC aan voor geschonden patenten

Terwijl Apple en Samsung in een titanengevecht zijn verwikkeld over al dan niet geschonden patenten, heeft Apple nu ook HTC aangeklaagd voor hetzelfde.

HTC Apple

De aanklacht is door Apple ingediend bij de International Trade Commission (ITC), die geen boetes kan opleggen, maar wel een importverbod van apparatuur die ‘schuldig’ is bevonden aan het schenden van patenten. Zo’n importverbod zou HTC veel harder treffen dan een boete.

Waar de patentclaim precies betrekking op heeft, is nog niet bekend. De klacht is nog niet publiekelijk bekendgemaakt. Het zal waarschijnlijk betrekking hebben op patenten die Apple voor de iPhone heeft vastgelegd, en HTC telefoons die op Android lopen. Apple heeft meerdere fabrikanten die Android gebruiken aangeklaagd omdat het gebruikte OS teveel op iOS van Apple zou lijken.

De patentclaim is dus nog niet officieel bekendgemaakt, maar wel opgemerkt door persbureau Bloomberg. Het enige dat er over de claim bekend is, is dat het gaat om ‘draagbare elektronische apparaten en de daaraan gerelateerde software.’

HTC heeft overigens eerder een patentclaim van Microsoft afgekocht voor een bedrag dat wordt geschat op vijf dollar per verkocht Androidtoestel.

Bron: Moconews

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters