Apple klaagt Nokia aan wegens patentinbreuk

Nadat Nokia eerder al Apple aanklaagde voor patentinbreuk, heeft Apple nu omgekeerd hetzelfde gedaan. De iPhone-maker stelt dat Nokia maar liefst 14 patenten van het bedrijf schendt.

iphone vs n95

In een reactie op de aanklacht van Nokia tegen Apple, heeft Apple nu hetzelfde gedaan. Waar Nokia Apple verweet dat het 10 patenten schendde, is Apple van mening dat Nokia maar liefst 13 patenten schendt. Apple heeft de beschuldigingen van patentinbreuk die het kreeg dus naast zich neergelegd en heeft een tegenaanval ingezet. De aanklacht van Nokia was vooral gebaseerd op een aantal telecommunicatietechnieken. De 10 patenten waar Apple naar verluid inbreuk op gaan maken gaan over GSM-, UMTS- of wireless LAN-standaarden. Deze patenten zijn al door 40 bedrijven in licentie genomen voor de productie van onder andere telefoons.

De tegenaanval van Apple doet met 13 patentschendingen nog een schepje bovenop de aanklacht van Nokia. Er wordt verder niet aangegeven om welke patenten het precies gaat. Apple-topman Bruce Sewell zegt in een reactie dat bedrijven met Apple moeten concurreren door zelf nieuwe technologi├źn uit te vinden, en niet door ze te stelen. Een reactie op het vermeende patentenschending van Apple zelf wordt niet gegeven.

Bron: Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters