Apple klaagt Nokia aan wegens patentinbreuk

Nadat Nokia eerder al Apple aanklaagde voor patentinbreuk, heeft Apple nu omgekeerd hetzelfde gedaan. De iPhone-maker stelt dat Nokia maar liefst 14 patenten van het bedrijf schendt.

iphone vs n95

In een reactie op de aanklacht van Nokia tegen Apple, heeft Apple nu hetzelfde gedaan. Waar Nokia Apple verweet dat het 10 patenten schendde, is Apple van mening dat Nokia maar liefst 13 patenten schendt. Apple heeft de beschuldigingen van patentinbreuk die het kreeg dus naast zich neergelegd en heeft een tegenaanval ingezet. De aanklacht van Nokia was vooral gebaseerd op een aantal telecommunicatietechnieken. De 10 patenten waar Apple naar verluid inbreuk op gaan maken gaan over GSM-, UMTS- of wireless LAN-standaarden. Deze patenten zijn al door 40 bedrijven in licentie genomen voor de productie van onder andere telefoons.

De tegenaanval van Apple doet met 13 patentschendingen nog een schepje bovenop de aanklacht van Nokia. Er wordt verder niet aangegeven om welke patenten het precies gaat. Apple-topman Bruce Sewell zegt in een reactie dat bedrijven met Apple moeten concurreren door zelf nieuwe technologiën uit te vinden, en niet door ze te stelen. Een reactie op het vermeende patentenschending van Apple zelf wordt niet gegeven.

Bron: Apple

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters