Apple klaagt Nokia opnieuw aan in Engeland

Apple heeft Nokia opnieuw aangeklaagd echter deze keer is Engeland aan de beurt. De producent heeft de aanklacht die het eerder tegen Nokia in de Verenigde Staten had aangespannen verlengd naar het Verenigd Koninkrijk.

Nokia VS Apple

Eind vorig jaar begon plots de patentoorlog tussen Apple en Nokia nadat Apple het vuur had geopend op ’s werelds grootste smartphone maker. Inmiddels heeft Nokia ook al Apple gedagvaard in Amerika en beide bedrijven claimen dat ze tenminste 13 patenten of meer van elkaar schenden op verschillende gebieden. Bij Nokia zou het vooral gaan om UMTS, GPRS en GPS-patenten terwijl Apple zich vooral gekrenkt voelt omtrent zijn touchscreen en multitouch-patenten die de producent in huis heeft. Nadat de aanklacht door een rechter was uitgesteld tot 2012 lijkt Apple er weer een stapje bovenop te willen doen door Nokia ook in een ander werelddeel dwars te gaan zitten.

Volgens Reuters heeft Apple de zelfde aanklacht die het eerder in de VS had aangespannen nu verlengd naar het Verenigd Koninkrijk en aldaar de zelfde aanklachten ingediend tegen Nokia bij het patentbureau van het land. Nokia heeft momenteel de nieuwe aanklacht in onderzoek en de producent wou dan ook nog niet melden wat het ervan dacht en hoe het erop zal gaan reageren. De kans is groot dat ook Nokia zijn aanklacht zal verlengen in Engeland tegen Apple.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters