Apple klaagt Nokia opnieuw aan in Engeland

Apple heeft Nokia opnieuw aangeklaagd echter deze keer is Engeland aan de beurt. De producent heeft de aanklacht die het eerder tegen Nokia in de Verenigde Staten had aangespannen verlengd naar het Verenigd Koninkrijk.

Nokia VS Apple

Eind vorig jaar begon plots de patentoorlog tussen Apple en Nokia nadat Apple het vuur had geopend op ’s werelds grootste smartphone maker. Inmiddels heeft Nokia ook al Apple gedagvaard in Amerika en beide bedrijven claimen dat ze tenminste 13 patenten of meer van elkaar schenden op verschillende gebieden. Bij Nokia zou het vooral gaan om UMTS, GPRS en GPS-patenten terwijl Apple zich vooral gekrenkt voelt omtrent zijn touchscreen en multitouch-patenten die de producent in huis heeft. Nadat de aanklacht door een rechter was uitgesteld tot 2012 lijkt Apple er weer een stapje bovenop te willen doen door Nokia ook in een ander werelddeel dwars te gaan zitten.

Volgens Reuters heeft Apple de zelfde aanklacht die het eerder in de VS had aangespannen nu verlengd naar het Verenigd Koninkrijk en aldaar de zelfde aanklachten ingediend tegen Nokia bij het patentbureau van het land. Nokia heeft momenteel de nieuwe aanklacht in onderzoek en de producent wou dan ook nog niet melden wat het ervan dacht en hoe het erop zal gaan reageren. De kans is groot dat ook Nokia zijn aanklacht zal verlengen in Engeland tegen Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters