Apple klaagt nu ook Samsung aan

De Galaxy-lijn van Samsungtelefoons lijkt zoveel op de iPhone dat hiermee een hele reeks aan Apple-patenten wordt geschonden, zo beweert de laatste. Bij een rechtbank in Noord-Californië heeft Apple een rechtszaak tegen de Koreaanse concurrent aangespannen.

iPhone 4 vs galaxy S

Het wekt op zijn minst bevreemding dat Apple zich waagt aan een rechtszaak tegen Samsung, aangezien er aardig wat onderdelen in de iPhone zitten die door Samsung worden geproduceerd. Toch doet Apple dat; de Galaxy S en de andere Galaxy-telefoons zouden teveel op de iPhone lijken.

Niet alleen beschuldigt Apple Samsung van patent- en octrooischendingen, ook vindt Apple dat Samsung oneerlijk concurreert. De patentschendingen waar Apple Samsung van beticht, zijn met opzet begaan, aldus de advocaten van het Amerikaanse bedrijf.

”Het is geen toeval dat de laatste producten van Samsung erg veel lijken op de iPhone en de iPad, van de vorm van de hardware tot de user interface en zelfs de verpakking”, aldus een Apple-woordvoerder. ”Dit schaamteloos kopiëren is fout, en we moeten Apple’s intellectuele eigendommen beschermen als bedrijven onze ideeën stelen.”

Apple neemt alles mee in de patentzaak: vorm van de hardware, de gebruikte technologie en zelfs de vorm van de iconen. Maar vooral de vorm van de Samsung Galaxy-telefoons zou een schending inhouden van patenten die Apple voor de iPhone 3G en 3Gs heeft ingediend.

Wat deze patentzaak betekent voor de relatie tussen Apple als opdrachtgever en Samsung als toeleverancier van iPhone-onderdelen, moet de toekomst leren.

Bron: Mobilized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Orhan -

  Apple is dom bezig omdat de iphone niet meer zo goed kan concureren tegen de andoid phones proberen ze anders aan te pakken. Het feit dat de smartphones van dit momemt er gewoon zo uit zien wilt niks zeggen ove Samsung of andere merken die en mobiel hebben dat op iphone lijkt. Sterker nog de gerucht gaat dat iphone 5 waarschijnlijk en 4 inch beeld gaat krijgen omdat Apple nog ook in de spel wil blijven en dat zegt al meer dan genoeg Aangezien Samsung al en 4 inch scherm vorig jaar in zijn mibiels had zitten. Ik hoop dat het en beetje uit de hand loopt en Apple geen onderdelen van telefoons meer gemaakt krijgt bij Samsung dan kun je zien wat Apple allemaal laat maken en zelf niet kan.

 2. Gerr -

  Hahahha dat moest er weleens een keer van komen, die copycats van samsung eindelijk is op hun plaats gezet, ik bedoel huur dan wat designers in dan worden je telefoons tenminste origineel.
  Bij samsung kopieren ze alles zonder schaamte 😛 Macbook air-samsung 9 series ,ipod touch samsung P3.
  't moest maar is een keertje afgelopen zijn 😉
  Ik bedoel ze kunnen wel hun eigen designs ontwikkelen zoals de WAVE en omnia 7, maar daar blijft't blijkbaar bij.

 3. michaelpb -

  Gaan we die strijd weer aan. Eerst Apple-MS, nu weer Apple-Samsung/Android. Om moe van te worden. Patenten op gebruikersinterfaces zouden verboden moeten worden.

  Aan de andere kant heeft Samsung natuurlijk wel gewoon alles gejat en gestolen qua ideeën. Interface-technisch gesproken dan … 🙂

  It's all about the money. No one is going to jail.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters