Apple klaagt nu ook Samsung aan

De Galaxy-lijn van Samsungtelefoons lijkt zoveel op de iPhone dat hiermee een hele reeks aan Apple-patenten wordt geschonden, zo beweert de laatste. Bij een rechtbank in Noord-Californië heeft Apple een rechtszaak tegen de Koreaanse concurrent aangespannen.

iPhone 4 vs galaxy S

Het wekt op zijn minst bevreemding dat Apple zich waagt aan een rechtszaak tegen Samsung, aangezien er aardig wat onderdelen in de iPhone zitten die door Samsung worden geproduceerd. Toch doet Apple dat; de Galaxy S en de andere Galaxy-telefoons zouden teveel op de iPhone lijken.

Niet alleen beschuldigt Apple Samsung van patent- en octrooischendingen, ook vindt Apple dat Samsung oneerlijk concurreert. De patentschendingen waar Apple Samsung van beticht, zijn met opzet begaan, aldus de advocaten van het Amerikaanse bedrijf.

”Het is geen toeval dat de laatste producten van Samsung erg veel lijken op de iPhone en de iPad, van de vorm van de hardware tot de user interface en zelfs de verpakking”, aldus een Apple-woordvoerder. ”Dit schaamteloos kopiëren is fout, en we moeten Apple’s intellectuele eigendommen beschermen als bedrijven onze ideeën stelen.”

Apple neemt alles mee in de patentzaak: vorm van de hardware, de gebruikte technologie en zelfs de vorm van de iconen. Maar vooral de vorm van de Samsung Galaxy-telefoons zou een schending inhouden van patenten die Apple voor de iPhone 3G en 3Gs heeft ingediend.

Wat deze patentzaak betekent voor de relatie tussen Apple als opdrachtgever en Samsung als toeleverancier van iPhone-onderdelen, moet de toekomst leren.

Bron: Mobilized

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters