Apple klaagt opnieuw Motorola en Samsung aan

Apple mag recent enkele juridische slagen van Motorola en Samsung verloren hebben, de fabrikant legt zich er niet bij neer en heeft nieuwe aanklachten wegens patentschendingen ingediend bij rechtbanken in de Verenigde Staten. De patentoorlog lijkt allerminst op zijn einde.

Apple logo

Motorola kreeg een dagvaarding op de mat. Apple beschuldigt de Google-dochter ervan zijn patenten te misbruiken. Het gaat om patenten op het gebied van 3G-connectiviteit, die door alle smartphones worden gebruikt.

Apple gebruikt ook technologie in zijn iPhones die op deze patenten is gebaseerd. De iPhonefabrikant houdt echter vol dat die Motorola-patenten al zijn gekocht door CPU-fabrikant Qualcomm, en door de aankoop van de processoren van die fabrikant zou Apple niet nog eens voor die patenten hoeven betalen. Qualcomm heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf licentiekosten betaalt aan Motorola.

De zaak tegen Samsung gaat over de patenten van Apple die zijn gevestigd op de autocorrectie bij tekstinvoer op de iPhone. Onder meer de Galaxy Nexus zou niet in Amerikaanse winkels mogen liggen, aldus Apple. Autocorrectie is ook een vast onderdeel van Android, en daarmee ook van veel telefoons van Samsung. Apple eist een verkoopverbod op die telefoons in de VS omdat het patentrecht voor autocorrectie door Samsung zou worden geschonden. Als Apple in deze zaak in het gelijk wordt gesteld, kunnen ook andere Androidfabrikanten hier last van krijgen.

Een Duitse rechter heeft inmiddels de claim van Motorola tegen Apple verworpen, die gaat over een 3G-patent. Motorola is er niet in geslaagd te bewijzen dat Apple dat patent schendt, aldus de rechter.

Bron: Electronista, Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Dit domme gedoe kan geen jaren blijven doorgaan. Straks bestaald de een 15 dollar voor dit de ander 10 dollar voor dat en de ander weer 15 dollar terug voor zo`n licentie..enz enz. Dit is uiteindelijk niet meer te overzien lijkt mij. Het handje vol telefoon fabrikanten en software ontwikkelaars, komen geen van allen iets te kort, en domineren samen toch al deze markt. Ze laten al geen ruimte voor elkaar laat staan voor een nieuwkomer. Misschien moeten ze allemaal eens om tafel gaan zitten en een commissie oprichten die alles voor hun regeld oid. Naar zoiets moet het naar mijn idee toe, want rechtzaak naar rechtzaak de komende 10 a 20 jaar kan niet, mits er 1 aan failliet gaat.

  2. Quintin -

    Er moet gewoon een petitie komen onder alle iPhone, iPod, iPad, iMac etc komen. In die petitie moet staan dat apple gewoon moet ophouden met dit en zich moet focussen op het maken van betere producten. Waar slaat dit weer op, auto-correct…really ? Zinkt apple zo diep ? Ik heb zelf een samsung ( maar ook een iPod ) en ik vind de producten van apple geweldig maar mijn smaak gaat meer uit naar samsung(android). Laat apple zich niet bemoeien met de patenten, maak je product gewoon zo dat jullie ook onze (androidgebruikers) interesse trekken. Ben het helemaal eens met het verhaal rond die QC-Processoren, je gaat niet twee keer betalen voor iets. Maar echt apple, grow up !!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters