Apple klaagt opnieuw Motorola en Samsung aan

Apple mag recent enkele juridische slagen van Motorola en Samsung verloren hebben, de fabrikant legt zich er niet bij neer en heeft nieuwe aanklachten wegens patentschendingen ingediend bij rechtbanken in de Verenigde Staten. De patentoorlog lijkt allerminst op zijn einde.

Apple logo

Motorola kreeg een dagvaarding op de mat. Apple beschuldigt de Google-dochter ervan zijn patenten te misbruiken. Het gaat om patenten op het gebied van 3G-connectiviteit, die door alle smartphones worden gebruikt.

Apple gebruikt ook technologie in zijn iPhones die op deze patenten is gebaseerd. De iPhonefabrikant houdt echter vol dat die Motorola-patenten al zijn gekocht door CPU-fabrikant Qualcomm, en door de aankoop van de processoren van die fabrikant zou Apple niet nog eens voor die patenten hoeven betalen. Qualcomm heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf licentiekosten betaalt aan Motorola.

De zaak tegen Samsung gaat over de patenten van Apple die zijn gevestigd op de autocorrectie bij tekstinvoer op de iPhone. Onder meer de Galaxy Nexus zou niet in Amerikaanse winkels mogen liggen, aldus Apple. Autocorrectie is ook een vast onderdeel van Android, en daarmee ook van veel telefoons van Samsung. Apple eist een verkoopverbod op die telefoons in de VS omdat het patentrecht voor autocorrectie door Samsung zou worden geschonden. Als Apple in deze zaak in het gelijk wordt gesteld, kunnen ook andere Androidfabrikanten hier last van krijgen.

Een Duitse rechter heeft inmiddels de claim van Motorola tegen Apple verworpen, die gaat over een 3G-patent. Motorola is er niet in geslaagd te bewijzen dat Apple dat patent schendt, aldus de rechter.

Bron: Electronista, Gizmodo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters