Apple klaagt Samsung nu ook aan in Zuid-Korea

Apple heeft Samsung nu ook aangeklaagd bij een rechtbank in Zuid-Korea. Van een onderlinge regeling over de aanklacht vanwege geschonden Apple-patenten, waar de hoofddirecties van beide bedrijven mee bezig zouden zijn, is vooralsnog niets te merken.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

De Amerikaanse rechter van de rechtbank waar Apple zijn claim tegen Samsung heeft neergelegd, drong aan op zo’n regeling. Ze stelde zelfs een doos chocolaatjes in het vooruitzicht als de bedrijven iets vriendelijker tegen elkaar zouden doen. De advocaat van Apple meldde toen dat de directies al met elkaar om de tafel zaten. Maar uit de laatste door Apple aangespannen rechtszaak, ditmaal in Samsung’s thuishaven Zuid-Korea, blijkt dat Apple hier echt zijn tanden in heeft gezet.

Er lopen nu patentclaims over en weer in Amerika, Japan, Duitsland en Zuid-Korea. Samsung heeft namelijk in reactie op de claims van Apple gereageerd door zelf claims tegen Apple in te dienen. Beide bedrijven beschuldigen elkaar nu van het namaken van elkaars mobieltjes en tablets. Apple vindt dat Samsung zijn apparaten ‘slaafs kopieert’ en haalt 25 Samsung-telefoons aan waar elementen uit de iPhone in te zien zijn.

De stap van Apple om Samsung aan te klagen wordt opmerkelijk gevonden, omdat het Amerikaanse bedrijf na Sony zo’n beetje Samsung’s grootste klant is voor het inkopen van onderdelen voor de iPhone en de iPad. Iets waar overigens ook een einde aan lijkt te komen, omdat inmiddels is uitgelekt dat Apple zijn processors bij een Taiwanese fabriek wil laten maken.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters