Apple klaagt Samsung nu ook aan in Zuid-Korea

Apple heeft Samsung nu ook aangeklaagd bij een rechtbank in Zuid-Korea. Van een onderlinge regeling over de aanklacht vanwege geschonden Apple-patenten, waar de hoofddirecties van beide bedrijven mee bezig zouden zijn, is vooralsnog niets te merken.

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

De Amerikaanse rechter van de rechtbank waar Apple zijn claim tegen Samsung heeft neergelegd, drong aan op zo’n regeling. Ze stelde zelfs een doos chocolaatjes in het vooruitzicht als de bedrijven iets vriendelijker tegen elkaar zouden doen. De advocaat van Apple meldde toen dat de directies al met elkaar om de tafel zaten. Maar uit de laatste door Apple aangespannen rechtszaak, ditmaal in Samsung’s thuishaven Zuid-Korea, blijkt dat Apple hier echt zijn tanden in heeft gezet.

Er lopen nu patentclaims over en weer in Amerika, Japan, Duitsland en Zuid-Korea. Samsung heeft namelijk in reactie op de claims van Apple gereageerd door zelf claims tegen Apple in te dienen. Beide bedrijven beschuldigen elkaar nu van het namaken van elkaars mobieltjes en tablets. Apple vindt dat Samsung zijn apparaten ‘slaafs kopieert’ en haalt 25 Samsung-telefoons aan waar elementen uit de iPhone in te zien zijn.

De stap van Apple om Samsung aan te klagen wordt opmerkelijk gevonden, omdat het Amerikaanse bedrijf na Sony zo’n beetje Samsung’s grootste klant is voor het inkopen van onderdelen voor de iPhone en de iPad. Iets waar overigens ook een einde aan lijkt te komen, omdat inmiddels is uitgelekt dat Apple zijn processors bij een Taiwanese fabriek wil laten maken.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters