Apple komt in 2017 met drie iPhones waaronder een iPhone met Edge-scherm

Volgens Nikkei zal Apple met drie nieuwe iPhones komen in 2017. Als duurste, en beste model, zal de Amerikaanse smartphonefabrikant een Edge-variant van zijn iPhone op de markt brengen.

Drie iPhones

iPhone 7 Pro
iPhone 7 moedellen

Ook al moeten we nog wachten op de iPhone van dit jaar, is er toch al informatie over de iPhone van 2017 online verschenen. Zo wist Nikkei in een rapport te melden dat Apple volgend jaar waarschijnlijk met drie iPhone-modellen zal komen. Een reguliere variant, Plus variant en ook een Edge variant. Dat Apple volgend jaar met een iPhone dat voorzien is van een Edge-scherm zal komen komt niet echt als een verrassing. Er gaan al langer geruchten rond dat Apple volgend jaar één van zijn iPhones zal voorzien van een Edge-scherm.

Volgens het rapport zal Apple ervoor kiezen slechts één iPhone te voorzien van een Edge-scherm. Dit houdt in dat er in 2017, volgens het rapport, dus drie nieuwe iPhones zullen komen. Aangezien er dit jaar ook al geruchten rond gingen dat Apple met 3 modellen van zijn iPhone 7 ging komen, en dit derde model pas op het laatste moment zou geannuleerd zijn, lijkt een derde iPhone in 2017 voor de hand liggend.

OLED

Dual-SIMNiet alleen zou de nieuwe, derde, iPhone in 2017 voorzien worden van een Edge-scherm. Waarschijnlijk zal dit ook een OLED-scherm worden dat gemaakt gaat worden door Samsung (een LCD-scherm kan niet goed geplooid worden). Hierdoor is de mogelijkheid er dat de iPhone in kwestie een hogere resolutie zal hebben dan de andere modellen. Waarschijnlijk zal het verschil in resolutie niet groot zijn aangezien het enkel een aantal extra pixels betreft aan de randen van het scherm. Maar de kans blijft bestaan dat Apple misschien toch overstapt op quad-HD voor deze iPhone.

Productie

Omdat Samsung zelf een grote hoeveelheid aan Edge-OLED schermen nodig heeft, is er een mogelijkheid dat er een tekort aan Edge-schermen zal ontstaan wanneer Apple er ook nodig heeft. Vandaar dat Foxconn, de fabrikant van Apple zijn iPhones, al is begonnen met het verhogen van de productie van zijn gebogen, glazen panelen en OLED-schermen om een tekort te voorkomen.

Of er echt een Edge-iPhone zal komen kunnen we natuurlijk niet zeggen. Maar we kijken er wel naar uit een iPhone te zien met een (gebogen) OLED scherm en waarschijnlijk ook een geheel nieuw ontwerp? Wat vinden jullie van dit gerucht? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: TheNextWeb

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters