Apple komt met bugfix voor privacyschending via gps

Apple komt met een bugfix voor de iPhone en de iPad. De fix zou de mogelijke privacyschending door het ongewenst opslaan van gps-locatiegegevens moeten oplossen.

GPS satellieten

Enkele dagen geleden kwamen er twee onderzoekers in het nieuws die hadden uitgezocht hoe Apple omgaat met locatiegegevens. Ze kwamen er achter dat op de iPhone en de iPad die gps-logboeken werden opgeslagen, tot maanden terug. Daarna stortten meer onderzoekers en media zich op deze mogelijke schending van de privacy van de eigenaren van een iPhone. En werd het nog erger, want het bleek dat Apple die locatiegegevens online ook nog eens verzamelde.

Apple was in verlegenheid gebracht, want het leek erop dat het bedrijf de precieze bewegingen van de kopers van een iPhone volgde en vastlegde. Wat een schending van de privacy betekent. Ook was het erg opvallend dat je bewegingen nog steeds werden vastgelegd als je expliciet die mogelijkheid had uitgezet in de instellingen.

Terwijl diverse regeringen Apple al ter verantwoording riepen, legde de fabrikant snel uit dat het om een softwarebug ging. Locatiegegevens behoren wel een tijdje te worden bewaard, maar niet maanden, en ze behoren ook niet door Apple online eindeloos te worden bewaard. Een fix voor het probleem werd beloofd, en die is er dan nu. In de vorm van een heuse iOS-update: versie 4.3.3 voor de iPhone 4 (gsm), iPhone 3GS, iPad en iPod Touch (derde en vierde generatie). Al die apparaten slaan gps-gegevens op.

In de tekst bij de update meldt Apple dat het de bug oplost. De gps-cache wordt kleiner, wordt niet meer geback-upt naar iTunes en de cache wordt geleegd als de gps-diensten zijn uitgeschakeld.

Voor de Verizon iPhone 4 komt een aparte bugfix, die iOS 4.2.8 heet.

Apple bugfix gps iOS 4.3.3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Murdocb -

    Ahja, een bugfix… Perongeluk een stukje code in iOS zeten die je moet volgen en een database aanmaken… Kan gebeuren he… Gelukkig dt ze beloven om het nooit meer te doen.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters