'Apple komt met grotere iPhone en grotere iPad in 2014'

In een memo aan zijn werknemers meldde Apple-CEO Tim Cook dat het bedrijf ‘big plans’ heeft voor 2014, en de geruchtenmachine is als gevolg hiervan volop aan het rollen gekomen. Big, betekent waarschijnlijk dat Apple grotere producten gaat uitbrengen, dus een grotere iPhone en een grotere iPad, zo wordt vermoed.

Apple kondigt iPhone 5S aan hero

Het gerucht over een grotere versie van de iPhone is afkomstig van Digitimes, een Aziatische nieuwssite die het soms goed en soms fout heeft. De betrouwbaarheid is dus niet erg hoog. Digitimes citeert anonieme bronnen die melden dat er bij Apple wordt gewerkt aan een grotere iPhone die in mei 2014 op de markt zou moeten komen. Hoe groot dit scherm zal worden, wordt er echter niet bij verteld.

De iPhone bezit inmiddels in het smartphonelandschap een erg klein scherm. Het 4-inch scherm van de iPhone 5, 5C en 5S volgde een 3,5 inch scherm op van alle voorgaande modellen. De meeste smartphones in het topsegment hebben inmiddels schermen tussen 4,7 en 5,5 inch.

Over de nieuwe iPhone wordt verder vermeld dat die een 20nm-processor krijgt, die door het Taiwanese TSMC wordt geproduceerd. Dus niet meer door Samsung.

Of de geruchten kloppen is altijd afwachten met Apple, die zwijgt als het graf over toekomstige producten. Een release in mei zou wel verrassend zijn, omdat Apple tot dusver altijd een jaar (of iets langer) nam tussen de presentatie van nieuwe iPhones. Een release in mei is erg snel na oktober dit jaar, toen de iPhone 5C en 5S werden gepresenteerd.

Over de iPad meldt Digitimes dat er een 12- of 13-inch exemplaar aan komt. Dit is al meerdere malen door andere bronnen gemeld.

Bron: Neowin

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters