'Apple komt met grotere iPhone en grotere iPad in 2014'

In een memo aan zijn werknemers meldde Apple-CEO Tim Cook dat het bedrijf ‘big plans’ heeft voor 2014, en de geruchtenmachine is als gevolg hiervan volop aan het rollen gekomen. Big, betekent waarschijnlijk dat Apple grotere producten gaat uitbrengen, dus een grotere iPhone en een grotere iPad, zo wordt vermoed.

Apple kondigt iPhone 5S aan hero

Het gerucht over een grotere versie van de iPhone is afkomstig van Digitimes, een Aziatische nieuwssite die het soms goed en soms fout heeft. De betrouwbaarheid is dus niet erg hoog. Digitimes citeert anonieme bronnen die melden dat er bij Apple wordt gewerkt aan een grotere iPhone die in mei 2014 op de markt zou moeten komen. Hoe groot dit scherm zal worden, wordt er echter niet bij verteld.

De iPhone bezit inmiddels in het smartphonelandschap een erg klein scherm. Het 4-inch scherm van de iPhone 5, 5C en 5S volgde een 3,5 inch scherm op van alle voorgaande modellen. De meeste smartphones in het topsegment hebben inmiddels schermen tussen 4,7 en 5,5 inch.

Over de nieuwe iPhone wordt verder vermeld dat die een 20nm-processor krijgt, die door het Taiwanese TSMC wordt geproduceerd. Dus niet meer door Samsung.

Of de geruchten kloppen is altijd afwachten met Apple, die zwijgt als het graf over toekomstige producten. Een release in mei zou wel verrassend zijn, omdat Apple tot dusver altijd een jaar (of iets langer) nam tussen de presentatie van nieuwe iPhones. Een release in mei is erg snel na oktober dit jaar, toen de iPhone 5C en 5S werden gepresenteerd.

Over de iPad meldt Digitimes dat er een 12- of 13-inch exemplaar aan komt. Dit is al meerdere malen door andere bronnen gemeld.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Er is al een chinese kloon te preorderen met de niets verhullende naam i6. Zou me niet verbazen als dit een nagenoeg exacte kopie van de nog uit te komen iPhone 6 is.
  4.5" scherm met retina2 (zoals het in de advertentie genoemd wordt) van edge to edge (geen bezels dus) en jawel een octacore voor iets meer dan €200,00 de jouwe.
  Er was ook al een iPhone 5c kloon maanden voor de officiële aankondiging te preoderen. Nu Apple ook grote contracten binnen gesleept heeft in china wordt het maken van kloons alleen nog maar lucratiever.
  http://www.fastcardtech.com/Thunderbird-i6

  1. Bas_vhn -

   Lekker reclame aan het maken? Valt me op dat er werkelijk een kopie is voor alle modellen en fabrikanten. Hier bijvoorbeeld een S4 kloon voor 280 dollar de jouwe. http://www.fastcardtech.com/HDC-Galaxy-S4-Orochi

   En hier een Note 3 kloon wederom voor 280 dollar de jouwe.
   http://www.fastcardtech.com/HDC-Galaxy-Note-3-Sunny-MTK6592-Octa-Core

   Moet wel zeggen dat die edge to edge techniek me wel aanspreekt. Kleinere of zelfs helemaal geen bezels houdt in dat de behuizing zo klein mogelijk blijft, terwijl het scherm zo groot mogelijk is. Ik hoop dat alle fabrikanten uiteindelijk voor edge to edge kiezen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters