Apple komt met losse Podcast app voor iOS

Het luisteren van podcasts op de iPhone, iPad en iPods is al vanaf het allereerste begin mogelijk. Om mensen meer uit de podcasts te laten halen heeft Apple een speciale podcast app ontwikkelt waarmee het ontdekken, het aanmelden en luisteren van podcasts centraal staat.

Apple podcasts player

Binnen de huidige muziekspeler op iOS apparaten zijn de podcasts slechts een klein onderdeel en voor sommige misschien lastig te vinden. Ook komen de podcasts in de iTunes store niet direct naar voren. Om mensen toch meer kennis te laten maken met podcasts en de mogelijkheden ervan heeft Apple een separate podcast app uitgebracht. In deze app staat het ontdekken, aanmelden en afspelen van je favoriete podcasts centraal, aldus Apple. Door de app los te koppelen van de standaard muziekspeler krijgt deze extra de aandacht en is het beter bereikbaar voor de gemiddelde iOS gebruiker.

De app is ook uitgerust met een sectie genaamd ‘top stations’. In deze sectie staan de meest populaire podcasts opgedeeld in verschillende categorieën. Verder is het mogelijk om podcast uitzendingen te streamen of te downloaden voor offline gebruik.

De app heeft een retro uiterlijk meegekregen als het gaat om het afspeel gedeelte met een oude tape-afspeler. Verder zit airplay geintegreerd voor het afspelen op andere airplay apparaten en kan je de podcasts delen via Twitter, Messages of e-mail. Tenslotte heeft Apple nog een sleep-timer ingebouwd waarmee je een podcast prima kan luisteren voor het slapen gaan en verder niet meer naar het apparaat hoeft om te kijken. Voor mensen die al gebruik maakte van podcasts kunnen deze direct afspelen in de nieuwe app van Apple zonder ze weer opnieuw op het apparaat te moeten zetten.

De podcast app, Podcasts, van Apple is gratis te downloaden in de AppStore.

Apple podcasts app 

Apple podcasts app startscherm

 

Apple podcasts app itunes store

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters