‘Apple komt met nieuwe features voor App Store’

Apple gaat waarschijnlijk een aantal veranderingen doorvoeren in de App Store. Het zoeksysteem gaat er anders uitzien en het moet makkelijker worden om apps te vinden in de groeiende database.

In 2008 is Apple begonnen met de App Store en momenteel zijn er zo’n 1,5 miljoen apps beschikbaar. Deze database wordt alsmaar groter, waardoor Apple de zoekfunctie zou willen aanpassen, zodat het makkelijker wordt om de juiste apps te vinden. In totaal zijn apps al 100 miljard keer gedownload. 30% van de opbrengst gaat naar Apple. Deze inkomstenbron is dus erg belangrijk voor ze.

Apple App Store Adwords

Naast het aanpassen van de zoekfunctie, wil Apple ook betaalde advertentieruimte verkopen net zoals Google die dat doet met Adwords. Applicatie-ontwikkelaars kunnen een betaalde advertentieruimte kopen voor een prominente plek boven de zoekresultaten. Google verdient veel geld met de verkoop van betaalde advertentieruimte en Apple wil zo via deze manier een nieuwe bron van inkomsten generen.

Speciaal opgericht team

Er is een speciaal team van honderd man opgericht die de nieuwe functies gaat ontwikkelen en implementeren voor de App Store. De meeste medewerkers van dit team komen uit de afdeling van iAd. Dit is de advertentie-afdeling van Apple. De afdeling van iAd is onlangs verkleind, maar het is niet bekend wat de reden daarvan is

Cook’s strategie

Sinds 24 augustus 2011 is Apple’s CEO, Tim Cook, de strategie meer gaan focussen op de verkoop van online services, zoals de App Store, Apple Pay en Apple Music. Dat is ook te zien in het grafiek van Bloomberg-data. In het grafiek is te zien dat sinds 2011 de verkoop van online diensten flink omhoog is gegaan en zelfs verdubbeld met zo’n 10 miljard dollar. De nieuwe strategie van Tim Cook heeft dus duidelijk gewerkt.

Apple

Bron: Bloomberg

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters