‘Apple komt met nieuwe features voor App Store’

Apple gaat waarschijnlijk een aantal veranderingen doorvoeren in de App Store. Het zoeksysteem gaat er anders uitzien en het moet makkelijker worden om apps te vinden in de groeiende database.

In 2008 is Apple begonnen met de App Store en momenteel zijn er zo’n 1,5 miljoen apps beschikbaar. Deze database wordt alsmaar groter, waardoor Apple de zoekfunctie zou willen aanpassen, zodat het makkelijker wordt om de juiste apps te vinden. In totaal zijn apps al 100 miljard keer gedownload. 30% van de opbrengst gaat naar Apple. Deze inkomstenbron is dus erg belangrijk voor ze.

Apple App Store Adwords

Naast het aanpassen van de zoekfunctie, wil Apple ook betaalde advertentieruimte verkopen net zoals Google die dat doet met Adwords. Applicatie-ontwikkelaars kunnen een betaalde advertentieruimte kopen voor een prominente plek boven de zoekresultaten. Google verdient veel geld met de verkoop van betaalde advertentieruimte en Apple wil zo via deze manier een nieuwe bron van inkomsten generen.

Speciaal opgericht team

Er is een speciaal team van honderd man opgericht die de nieuwe functies gaat ontwikkelen en implementeren voor de App Store. De meeste medewerkers van dit team komen uit de afdeling van iAd. Dit is de advertentie-afdeling van Apple. De afdeling van iAd is onlangs verkleind, maar het is niet bekend wat de reden daarvan is

Cook’s strategie

Sinds 24 augustus 2011 is Apple’s CEO, Tim Cook, de strategie meer gaan focussen op de verkoop van online services, zoals de App Store, Apple Pay en Apple Music. Dat is ook te zien in het grafiek van Bloomberg-data. In het grafiek is te zien dat sinds 2011 de verkoop van online diensten flink omhoog is gegaan en zelfs verdubbeld met zo’n 10 miljard dollar. De nieuwe strategie van Tim Cook heeft dus duidelijk gewerkt.

Apple

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters