Apple kondigt de Apple iPad 2 aan

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, tijdens een speciaal evenement de tweede iPad aangekondigd. Het apparaat heet heel simpel de iPad 2 en heeft de nodige updates ontvangen.

Apple iPad 2

Apple heeft het afgelopen jaar een gigantisch aantal iPads over de toonbank weten te schuiven en daar begon het bedrijf de aankondiging van vanavond dan ook mee. Daarna kwam CEO Steve Jobs al snel ter zake met informatie over de nieuwe iPad, waar het toch vooral om ging. De iPad 2, zoals het apparaat gaat heten, heeft een flink aantal updates gekregen.

De Apple A5-chip die in de iPad 2 zit moet met zijn twee kernen de performance van het apparaat flink verbeteren: grafisch zou het apparaat 9x sneller moeten zijn en qua CPU wordt de snelheid van de iPad verdubbeld. Daarbij heeft Apple de stroomconsumptie in het oog gehouden: die blijft hetzelfde. De nieuwe iPad heeft dan ook dezelfde batterijduur als de vorige versie van Apple’s tablet: 10 uur.

Apple iPad 2

Een andere grote slag is gemaakt op het gebied van design volgens Apple. De iPad 2 is 33% dunner dan zijn voorganger en komt daarme uit op een dikte van 8,8 millimeter. Het design zelf is ook op de schop gegaan en is nu wat gestroomlijnder dan eerst. Ook het gewicht is teruggebracht met zo’n 100 gram naar 590 gram. Tot slot zal er ook een witte variant van de nieuwe iPad komen, die in tegenstelling tot de witte iPhone 4 meteen verkrijgbaar zal zijn.

Een aantal hardware-veranderingen die de nieuwe tablet ondergaat is het inbouwen van twee camera’s, een aan de voorkant en een aan de achterkant. Daarnaast zit er een gyroscoop in in plaats van de standaard accelerometer.

Qua software staat er iOS 4.3 op de iPad 2 aanvankelijk. Daarin is onder andere de performance van de Safari-browser geüpdatet, kun je gebruik maken van iTunes home sharing en zijn er verbeteringen gedaan aan AirPlay. Daarnaast zal er een Wi-Fi-hotspot-functie in het OS zitten, maar die is er alleen voor de iPhone 4. Die zal op 11 maart een update naar iOS 4.3 krijgen.

Er komen zes verschillende versies van de nieuwe iPad, met prijzen die rond het niveau van de eerste iPad liggen: Er is een 16GB versie zonder 3G voor $499, een 32GB-versie zonder 3G voor $599, een 64GB-versie zonder 3G voor $699. Die drie versies zijn ook verkrijgbaar met 3G voor respectievelijk $629, $729 en $829. Alle versies zijn in Amerika vanaf 11 maart verkrijgbaar en zullen hier op 25 maart in de schappen terecht komen.

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Apple iPad 2

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters