Apple kondigt de iPhone 6 aan

Apple heeft haar nieuwe vlaggenschip, de iPhone 6 aangekondigd. De nieuwe iPhone krijgt een 4,7-inch scherm en is vanaf 19 september in de Verenigde Staten te koop. De Apple iPhone 6 gaat 699 euro kosten. Hij is voor het einde van het jaar in Nederland te koop.

Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus
De iPhone 6

Het verschil zit ‘m in het opslaggeheugen. Zo kun je de Apple iPhone 6 kopen met 16, 64 en 128GB opslaggeheugen dat niet uitbreidbaar is. Voor een los toestel betaal je voor deze telefoons in Nederland respectievelijk 699, 799 en 899 euro. Het IPS LCD-scherm van de iPhone 6 heeft dus een formaat van 4,7 inch. De schermresolutie hiervan is 1334×750 pixels, of zoals Apple het noemt: Retina HD.

In de iPhone 6 zit de nieuwe Apple A8-processor, die dertien procent kleiner is dan zijn voorganger en daardoor zuiniger is in zijn gebruik. Deze dualcoreprocessor klokt 1.4 GHz. Nog nooit was de processor van een iPhone zo snel. Ter indicatie: hij is daarmee 84 keer sneller dan de eerste iPhone die in 2007 werd aangekondigd. Ook heeft de iPhone 6 voor een Apple-telefoon veel werkgeheugen: 1GB ram om precies te zijn..

De iPhone 6 komt in drie kleuren op de markt: goud, zilver en zwart. Hij meet 137,5 bij 67 millimeter en is met 6,8 millimeter enorm dun. Hij weegt maar 113 gram. Met 1810 mAh is de batterij niet groot. Apple belooft wel dat ‘ie net zo lang mee gaat als die in de iPhone 5s Apple’s nieuwe vlaggenschip ondersteunt internet tot en met LTE categorie 4. De Apple iPhone 6 kan overweg met alle Nederlandse 4G-netwerken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 6 Plus camera 
Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Plus screen 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6L 

Net als de iPhone 5 heeft de iPhone 6 een 8-megapixelcamera aan de achterkant, met een nieuwe iSight-sensor. Ook stelt de camera bijna twee keer zo snel scherp als de iPhone 5s. De gewone iPhone 6 heeft digitale beeldstabilisatie, de iPhone 6 Plus heeft optische beeldstabilisatie. De Apple iPhone 6 kan in 1080p filmen met 60 frames per seconde. In slowmotion kun je zelfs in 120 of 240 frames per seconde filmen.

Aan de voorkant zit ook nog een kleine camera. Deze is ook verbeterd en filmt in 720p. De sensor is vernieuwd en de frontcamera laat 81 procent meer licht binnen. De iPhone 6 heeft een vingerafdruksensor in de homeknop en draait op iOS 8. Ook beschikt het toestel over Wi-Fi AC.

Apple Pay

De iPhone 6 heeft een paar nieuwe features. Zo komt de content aan de bovenkant van je scherm naar beneden als je twee keer de homeknop indrukt. Dit moet het gebruikersgemak van de grotere Apple iPhones prettiger maken. De geruchten dat de smartphone NFC zou ondersteunen blijken waar te zijn. Er zit inderdaad een NFC-chip in de iPhone 6.

Met Apple Pay moet je makkelijk mobiel kunnen betalen. Dit kan veilig dankzij de vingerafdruksensor. Zo ziet Apple het voor ogen met de iPhone 6. De NFC-chip in de iPhone 6 is ontwikkeld door het Nederlandse NXP. Je kunt betaalpassen makkelijk toevoegen aan je Apple Pay-passen door een foto te nemen van de pas. De Apple Pay-app herkent de betaalkaart.

Als je je telefoon kwijt bent kun je via Find my Phone de mogelijkheid om mobiel te betalen uitschakelen. Zoals verwacht zijn MasterCard, Amex en Visa al met Apple in zee gegaan. Apple is ook al tot een akkoord gekomen met meerdere grote ketens, zoals Starbucks, McDonalds en Subway, maar ook taxidienst Uber, zodat daar met iPhone 6-smartphones mobiel kan worden betaald. Apple Pay is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar, maar Apple wil met de iPhone 6 Apple Pay zo snel mogelijk ook in andere landen beschikbaar stellen.

De iPhone 6 is vanaf 19 september te koop in de Verenigde Staten. 115 landen volgen later dit jaar, waaronder vrijwel zeker ook Nederland.

Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
Apple iPhone 6 Apple iPhone 6 Plus 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters