Apple kondigt iOS 6 aan

Apple heeft vandaag tijdens het WWDC de nieuwste versie van iOS bekendgemaakt. iOS 6 bevat een aantal verbeteringen en is binnenkort beschikbaar op de laatste iPhones.

Onder de, volgens Apple ruim 200, verbeterde en nieuwe features bevind zich Siri. De spraak-assistent van Apple heeft een aantal updates gekregen. Zo worden antwoorden nu veel uitgebreider weergegeven, een beetje zoals we dat van Wolfram Alpha kennen. Ook integratie met films is beter geworden, bijvoorbeeld in de vorm van trailers die je direct bij je vraag aangeleverd krijgt. Ook kan Siri vanaf nu applicaties openen. Een interessante ontwikkeling is dat Apple met verschillende automerken gaat samenwerken om een Siri-knop aan het stuur toe te voegen. Ook worden er meer talen toegevoegd, maar Nederlands zit daar niet bij. Siri zal op iOS 6 ook op de nieuwe iPad te vinden zijn.

Apple iOS 6 Siri

 

Apple iOS 6 Siri

 

Apple iOS 6 Siri

 

Een andere functie is de integratie van Facebook in iOS 6. Je kunt zo inloggen bij de dienst en notificaties komen in je notificatiecentrum terecht. Ook wordt de integratie van apps met Facebook makkelijker. Ook wordt Facebook toegevoegd aan bijvoorbeeld de app store en zullen verjaardagen in je kalender terecht komen.

Ook de phone-applicatie is op de schop gegaan. Er is bijvoorbeeld een sms-respond optie aan toegevoegd en een functie die je later herinnerd aan je gemiste oproep. Apple heeft tevens een ‘do not disturb’ functie toegevoegd, waarbij je alle notificaties kunt verbergen. Alleen als iemand twee keer achter elkaar belt zal het wel doorkomen, gezien het dan en noodgeval zou kunnen zijn.

Zoals eerder verwacht, maakt Apple FaceTime nu ook mogelijk via 3G. Je hoeft dus niet meer perse met een Wi-Fi netwerk verbonden te zijn. Daarnaast komen gesprekken, en berichten van iMessage, nu terecht op meerdere iOS-apparaten terecht. Safari is verbetert met dingen als een offline leeslijst en de mogelijkheid om foto’s up te loaden.

Apple iOS 6 Facebook

 

Apple iOS 6 telefoon

 

Apple iOS 6 telefoon

 

Apple iOS 6 Safari

 

Verder zijn er wat updates aan Photo Stream, kun je VIP’s aanmerken, kun je makkelijker bijlagen aan je mailtjes toevoegen en kun je het scherm naar beneden ‘trekken’ om berichten te vernieuwen.

Een nieuwe standaardapp is Passbook. Daar kun je bijvoorbeeld boardingpassen en filmtickets in verzamelen. Die geeft ook meldingen, zoals updates over je vlucht of het feit dat je nabij een winkel bent waar je een toegoedbon voor hebt.

Iets anders dat Apple heeft toegevoegd is het zogenaamde ‘guided access’ waarmee je bepaalde functies kunt uitzetten als je je apparaat door anderen laat gebruiken. Ook toegang tot één app is mogelijk.

Apple iOS 6 passbook

 

Apple iOS 6 passbook

 

Apple iOS 6 guided access

 

De geruchten wezen al op een nieuwe Maps-applicatie en die is ook inderdaad aangekondigd door Apple. Daarin is bijvoorbeeld turn-by-turn navigatie te vinden. Ook heeft Apple een eigen verkeersservice die crowd-sourced is en dus in theorie erg goede informatie tot zijn beschikking heeft. Mocht er tijdens het navigeren iets veranderen in de verkeerssituatie, dan geeft het toestel je de mogelijkheid om een nieuwe, snellere, route te bepalen. Integratie van Siri is van de partij en net als Google, heeft Apple een 3D-flyover functie.

Apple iOS 6 maps

 

Apple iOS 6 maps

 

Apple iOS 6 maps

 

Apple iOS 6 maps

 

Natuurlijk heeft Apple nog veel meer functies toegevoegd. Zo zijn de stores geüpdatet en is er een lost-functie, waarmee je je telefoon terug kunt vinden. Voor ontwikkelaars heeft Apple tientallen API’s toegevoegd, waardoor apps meer functies krijgen.

Apple zal iOS 6 deze herfst op de markt gaan brengen, ontwikkelaars krijgen vandaag nog een preview. De iPhone 3GS zal de oudste ondersteunde iPhone zijn. De iPad 2 en de nieuwe iPad krijgen iOS 6 en de vierde generatie iPod Touch krijgt de nieuwe software.

Zoals verwacht maakte Apple geen nieuwe iOS hardware bekend.

Apple iOS 6 maps

 

Apple iOS 6 extra's

 

Bron: The Verge

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters