Apple kondigt nieuwe incarnatie iPhone aan genaamd de iPhone 4 – Update

Apple heeft vandaag op haar WWDC de nieuwe iPhone 4 aangekondigd. De iPhone 4 heeft een compleet nieuw design, HD video-opname en een verbeterd scherm.

Apple iPhone 4

De afgelopen maanden heeft de vierde generatie iPhone nogal wat om het lijf gehad. Van de vroege geruchten vorig jaar via de eerste foto’s en een hele soap rond een verloren prototype tot details over het aantal te verkopen toestellen en in welke kleuren het toestel wel niet uit zal komen. Vandaag is D-day gekomen en heeft Apple het toestel dan eindelijk aangekondigd op haar jaarlijkse WWDC. De speerpunten van de nieuwe iPhone zijn een nieuw design, een beter scherm en een betere camera.

Zo heeft de nieuwe iPhone een 5-megapixelcamera van Apple mee gekregen die tevens in 720p video’s kan opnemen. De camera zou vooral zijn werk goed in het donker kunnen doen dankzij de LED-flits die erop zit. Het kan video’s in 720p op 30fps opnemen volgens de specificaties. Het toestel van Apple is daarnaast wat anders vormgegeven dan de voorgaande modellen van de producent en is deze keer wat hoekiger aan de kanten, daar waar eerdere generaties afgerond waren. De nieuwe iPhone 4 beschikt daarnaast ook over de zelfde nieuwe processor als die van de iPad. Deze Apple A4-processor wordt geroemd om zijn grafische kracht en volgens Apple zal dit dan ook goed tot zijn recht gaan komen op het nieuwe HD beeldscherm van de iPhone 4, genaamd een retina display. De resolutie van het scherm meet dan ook 960 x 640 pixels en deze zijn 3.5 inch groot als we kijken naar het oppervlak. De nieuwe telefoon is slechts 9.3mm dik volgens Apple en dat zou bijna een kwart dunner zijn dan de originele iPhone 3GS.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

Apple A4 pic

De nieuwe iPhone beschikt ook over het vernieuwde iPhone 4 OS, die nu hernoemd is naar iOS 4, dat als belangrijkste nieuwe toevoeging multitasking heeft. Apple wist meer informatie los te geven tijdens van het OS tijdens een speciale bijeenkomst die in het teken stond van de functionaliteiten van de software. Het toestel is daarnaast voorzien van UMTS, Wifi, Bluetooth, GPS en nieuw is ook de micro-sim die we van de Apple iPad kennen. De telefoon is voorzien van glas aan de voor en achterkant wat volgens Apple het krassen van het toestel zou moeten tegen gaan. Om het toestel heen is een metalen rand bevestigd die tevens fungeert als antenne om zo het bereik van het signaal beter te ontvangen. Voorgaande modellen van de iPhone hadden last van slecht bereik maar met de nieuwe iPhone 4 zou deze oplossing dit moeten tegen gaan.

Ook heeft Apple de batterij in de iPhone 4 vergroot en daardoor de binnenkant van het toestel opnieuw moeten inrichten. Het toestel gaat nu langer op een lading mee en zou minstens twee dagen zijn werk moeten kunnen doen. Volgens Apple moet je met de batterij 7 uur 3G bellen, 6 uur 3G browsen, 10 uur Wi-Fi-browsen, 40 uur muziek of 300 uur standby tijd hebben op een enkele lading. Het toestel zal in een 16GB en 32GB variant geleverd gaan worden en noice cancelation technologie zou een standaard moeten zijn in het nieuwe toestel van Apple. De producent heeft ook de accelerometer onder handen genomen door en een gyroscoop in te stoppen die nog gevoeliger is en vooral onder gamen elke beweging moet waarnemen, aldus de producent.

Tot slot wist de producent ook iBooks van de iPad over te hevelen naar de iPhone 4. Mensen kunnen nu ook PDF’s toevoegen aan het portfolio en daarnaast gratis hun boeken tegelijk downloaden hun iPod, iPad en iPhone, aldus Steve Jobs. Ook mogen gebruikers genieten van iAds met het nieuwe OS voor de iPhone. Ontwikkelaars kunnen zo advertenties in applicaties verwerken om zo geen kosten meer te rekenen voor de applicatie maar om juist mensen over te halen iets te kopen middels advertenties.

iPhone 4 Apple pic

 

Update op 7/6/2010 om 20:45 uur:

Steve Jobs heeft dan ook eindelijk de prijzen bekend gemaakt tijdens de presentatie van de iPhone 4. Het toestel zal in het zwart en in wit beschikbaar komen en moet met een contract 199 dollar gaan kosten voor de 16GB versie en nog eens honderd dollar voor nog eens 16GB waarmee je totaal 32Gb in je telefoon hebt. Nederlandse prijzen zijn nog onduidelijk maar zullen naar verwachting gelijk zijn aan die van de 3GS. De iPhone 4 is van 24 juni te koop in een paar landen en Nederland is in juli aan de beurt.

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters