Apple kondigt nieuwe incarnatie iPhone aan genaamd de iPhone 4 – Update

Apple heeft vandaag op haar WWDC de nieuwe iPhone 4 aangekondigd. De iPhone 4 heeft een compleet nieuw design, HD video-opname en een verbeterd scherm.

Apple iPhone 4

De afgelopen maanden heeft de vierde generatie iPhone nogal wat om het lijf gehad. Van de vroege geruchten vorig jaar via de eerste foto’s en een hele soap rond een verloren prototype tot details over het aantal te verkopen toestellen en in welke kleuren het toestel wel niet uit zal komen. Vandaag is D-day gekomen en heeft Apple het toestel dan eindelijk aangekondigd op haar jaarlijkse WWDC. De speerpunten van de nieuwe iPhone zijn een nieuw design, een beter scherm en een betere camera.

Zo heeft de nieuwe iPhone een 5-megapixelcamera van Apple mee gekregen die tevens in 720p video’s kan opnemen. De camera zou vooral zijn werk goed in het donker kunnen doen dankzij de LED-flits die erop zit. Het kan video’s in 720p op 30fps opnemen volgens de specificaties. Het toestel van Apple is daarnaast wat anders vormgegeven dan de voorgaande modellen van de producent en is deze keer wat hoekiger aan de kanten, daar waar eerdere generaties afgerond waren. De nieuwe iPhone 4 beschikt daarnaast ook over de zelfde nieuwe processor als die van de iPad. Deze Apple A4-processor wordt geroemd om zijn grafische kracht en volgens Apple zal dit dan ook goed tot zijn recht gaan komen op het nieuwe HD beeldscherm van de iPhone 4, genaamd een retina display. De resolutie van het scherm meet dan ook 960 x 640 pixels en deze zijn 3.5 inch groot als we kijken naar het oppervlak. De nieuwe telefoon is slechts 9.3mm dik volgens Apple en dat zou bijna een kwart dunner zijn dan de originele iPhone 3GS.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

Apple A4 pic

De nieuwe iPhone beschikt ook over het vernieuwde iPhone 4 OS, die nu hernoemd is naar iOS 4, dat als belangrijkste nieuwe toevoeging multitasking heeft. Apple wist meer informatie los te geven tijdens van het OS tijdens een speciale bijeenkomst die in het teken stond van de functionaliteiten van de software. Het toestel is daarnaast voorzien van UMTS, Wifi, Bluetooth, GPS en nieuw is ook de micro-sim die we van de Apple iPad kennen. De telefoon is voorzien van glas aan de voor en achterkant wat volgens Apple het krassen van het toestel zou moeten tegen gaan. Om het toestel heen is een metalen rand bevestigd die tevens fungeert als antenne om zo het bereik van het signaal beter te ontvangen. Voorgaande modellen van de iPhone hadden last van slecht bereik maar met de nieuwe iPhone 4 zou deze oplossing dit moeten tegen gaan.

Ook heeft Apple de batterij in de iPhone 4 vergroot en daardoor de binnenkant van het toestel opnieuw moeten inrichten. Het toestel gaat nu langer op een lading mee en zou minstens twee dagen zijn werk moeten kunnen doen. Volgens Apple moet je met de batterij 7 uur 3G bellen, 6 uur 3G browsen, 10 uur Wi-Fi-browsen, 40 uur muziek of 300 uur standby tijd hebben op een enkele lading. Het toestel zal in een 16GB en 32GB variant geleverd gaan worden en noice cancelation technologie zou een standaard moeten zijn in het nieuwe toestel van Apple. De producent heeft ook de accelerometer onder handen genomen door en een gyroscoop in te stoppen die nog gevoeliger is en vooral onder gamen elke beweging moet waarnemen, aldus de producent.

Tot slot wist de producent ook iBooks van de iPad over te hevelen naar de iPhone 4. Mensen kunnen nu ook PDF’s toevoegen aan het portfolio en daarnaast gratis hun boeken tegelijk downloaden hun iPod, iPad en iPhone, aldus Steve Jobs. Ook mogen gebruikers genieten van iAds met het nieuwe OS voor de iPhone. Ontwikkelaars kunnen zo advertenties in applicaties verwerken om zo geen kosten meer te rekenen voor de applicatie maar om juist mensen over te halen iets te kopen middels advertenties.

iPhone 4 Apple pic

 

Update op 7/6/2010 om 20:45 uur:

Steve Jobs heeft dan ook eindelijk de prijzen bekend gemaakt tijdens de presentatie van de iPhone 4. Het toestel zal in het zwart en in wit beschikbaar komen en moet met een contract 199 dollar gaan kosten voor de 16GB versie en nog eens honderd dollar voor nog eens 16GB waarmee je totaal 32Gb in je telefoon hebt. Nederlandse prijzen zijn nog onduidelijk maar zullen naar verwachting gelijk zijn aan die van de 3GS. De iPhone 4 is van 24 juni te koop in een paar landen en Nederland is in juli aan de beurt.

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

iPhone 4 Apple pic

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dragao Cell -

  Ik vind het design mooi, een simpel en strak model. Theoretisch gezien is het knap om in de metalen rand de antennes te verwerken maar ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. Maar verder vind de nieuwe iPhone niet echt verassend. Als je kijkt naar de vorige iPhones dan kun je inderdaad zeggen dat deze iPhone een grote stap voorwaarts is maar de gebruikte technieken (uitgezonderd scherm) zijn al technieken die al eerder gebruikt zijn in telefoons en softwarematig heb ik geen nieuwe dingen gezien.

  Ik vond het wel knap dat Steve Jobs durft te beweren dat het IPS LED met Retina scherm beter is dan een OLED scherm op de markt. Het nieuwe scherm moet dan echt van goede huize komen wil men Super AMOLED verslaan. Dat Engadget het scherm fantastisch vindt zeg mij niet zoveel omdat zij al sowiezo erg Apple minded zijn. Overigens faalt het scherm van de iPad ook in fel zonlicht. Super AMOLED heeft daar ook min of meer last van maar wel wat minder dan een normaal OLED of AMOLED scherm.

  Ik verwacht wel dat nu videobellen echt van de grond af gaat komen althans in Europa en in de VS. Apple is een bedrijf dat oude technieken omhoog kan laten werken en aan kan laten slaan bij de grote massa.

 2. Rico -

  Na al het geweld van Android en wat daar nog aan zit te komen in de nabije toekomst had ik toch iets meer verwacht. Hij is best mooi en verbeterd, maar echt speciaal issie zeker niet. Video bellen??? Zo 2007 en dan ook nog alleen via Wifi? Neej ik ga voor Android en dan voor HTC de Desire vind ik al geweldig, maar er komen vast nog mooiere en betere devices tegen de tijd dat ik mag verlengen…

 3. fejth -

  sterker nog, volgens pocketnow en engadget is retins zelfs beter dan super amoled!
  dit komt doordat ze ips gebruiken, waardoor het onder een grote hoek zichtbaar is,
  en die gigantisch hoge pixel-count! laten we hopen dat t scherm ook goed sapresteerd in direct zonlicht, want dat is iets waar gewoon amoled toch in faalt.
  en iWorks voor de iphone zal denk voor een doorbraak voor Apple zorgen, want nu kunnen echte buissnes users ook aan de gang met de iPhone 4! hopelijk levert die grotere batterij ook echt meer standby tijd, want call-time dekt niet echt de ware leefduur van een batterij.

 4. skynet -

  heel mooi toestel.wat betreft design van apple zijn zij wel trend zetter.dat moet ik ze wel mee geven:Y.maar lopen wat betreft OS wel ver achter!! maar wel Leuke nieuwe features voor een iphone.ik ben benieuwd naar de scherpte van het display.komt hij dichtbij die super amoled??:S

 5. michaelpb -

  Wow, wow, wow. Maar veel te duur. Beetje de B&O van de telefoonindustrie; prachtige producten, maar niet voor iedereen.

  Doe mij dan maar een Samsung Wave of Galaxy S
  (voor de goede orde; vanwege prijs<>prestatie/kwaliteit. Nogmaals; Apple maakt prachtige producten.)

 6. crim -

  Leuk ding weer, ook weer wat inspiratie voor andere fabrikanten. Alleen dat ze net doen alsof videobellen op een Wifi netwerk revolutionair is vind ik wel heel belachelijk.:P

 7. Manon Verschuren -

  Hele mooie samenvatting met vooral ook mooie foto's. Ik heb zelf ook live WWDC gevolgd, en er verslag van gedaan op mijn website [url=http://www.iphone4-info.nl]iphone4-info.nl[/url]. Ik moet toegeven dat ik ook klakkeloos de info van Jobs heb overgenomen; maar ik ben oprecht super enthousiast over dit nieuwe naar mijn mening prachtige toestel.

 8. fejth -

  Tja…nou…iPhone 4…originele naam…ik had hem gewoon i{hone genoemd…maakt hem onsterfelijker..
  Maar tjongejonge, wat een mooie staaltje bouwkundigheid hier!
  En Facetime zal vanwege zijn simpelheid wel een grotere hoeveelheid video gesprekken opleveren hier… En alleen WIFI, dus de telco zullen er ook niet blij mee zijn volgens mij..
  Maar dat Retina scherm…man wat mooi..concurrent voor SAMOLED?

  1. Samsung-Firmwares -

   Dat gaat idd helemaal nergens over alle grote fabrikanten moet zich min of meer aan dit houden nu.

   En nu doet apple dit…

   Ik snap dat apple graag hun dock wilt behouden maar je kan natuurlijk ook 2 opties gebruiken 😉

  2. Diederik -

   Zolang ze het batterij probleem oplossen, maak ik me niet zo'n zorgen over een micro usb. Heb voor mijn 3Gs een iBatt van http://www.ibatterycase.nl moeten aanschaffen (60 pieken) omdat Apple zo lui was om er meer mAh in te stoppen. iBatt werkt prima, maar toch!

 9. merijntje1 -

  Moet zeggen dat dit mijn dag nog vrolijker maakt. Goede verbeteringen. Multitasken kan ook al op 3Gs, maargoed.
  Camera zeker verbeterd, ik wil m hebben in juli. En mn n900 verkopen.

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters