'Apple kondigt zijn iTablet in januari aan'

Verschillende bronnen geven aan dat Apple druk bezig is met de voorbereiding van zijn iTablet of iSlate. De producent zou een event voor januari gepland hebben en daarnaast ook ontwikkelaars gevraagd hebben om demo’s te geven op de tablet.

Apple iTablet</a>

Afgelopen week zijn geruchten over een nieuwe iTablet van Apple flink aangezwengeld. Zo wisten gerenommeerde bronnen zoals The New York Times en Reuters zich in de strijd te werpen met het opwerpen van bronnen en verhalen omtrent de iTablet of iSlate. Zo wist Reuters te melden dat de aandelen van Apple afgelopen week flink gestegen zijn door alle geruchten en analisten rekenen er dan ook op dat eind januari een dergelijk product van Apple aangekondigd zal worden. Apple zou namelijk op 26 januari 2010 in San Francisco een speciaal event gaan houden dat bedoeld zou zijn voor de aankondiging van de iTablet. De geruchten zijn ook weer aangedikt door The New York Times die een medewerker van Apple gesproken zou hebben afgelopen week die het een en ander meldde over de iTablet. De medewerker wilde niet te veel loslaten maar wist te melden dat Apple’s CEO Steve Jobs “erg tevreden” zou zijn over het eindresultaat van de iTablet. Daarnaast zou er een nieuwe functionaliteit voor het lezen van e-boeken in het apparaat zitten die de wereld weer op zijn kop zou moeten zetten.

Overigens is nog onduidelijk hoe het apparaat gaat heten. De geruchten gaan nu dat de iTablet ook wel eens de iSlate zou kunnen gaan heten aangezien Apple net het domein iSlate.com heeft aangekocht. De vraag is ook hoe prettig leesbaar de iSlate of iTablet zal zijn als iemand een boek erop wil gaan lezen. Conventionele readers voor boeken hebben een speciale inkt die geen kleur heeft waardoor ze op een enkele batterijlading tot wel drie weken meegaan en daarnaast zou deze zwartwitinkt lekker weglezen doordat je er geen vermoeide ogen van zou krijgen na enkele uren lezen. Dit zou wel het geval zijn achter een LCD- of OLED-scherm dat naar verwachting in het apparaat van Apple zit. Volgens de geruchten zou de e-reader van Apple daarnaast een integratie met de App Store kennen en ook de beschikking krijgen over Wi-Fi en UMTS al is dat laatste slechts een gerucht.

Eind januari zullen we meer weten omtrent het event. De eerste grote ontwikkelaars zou al gevraagd zijn om een presentatie voor te bereiden van hun applicatie voor een groot apparaat met een schermdiagonaal van 7 inch. De uitnodigingen voor het event voor Amerikaanse websites zullen begin januari volgen naar verwachting.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters