Apple koopt bedrijf dat 3D-kaarten maakt

Google Maps eruit, de eigen 3D-kaarten erin. Apple heeft een Zweeds bedrijf overgenomen dat een prachtige 3D-kaartenapplicatie maakt. Wellicht wordt die applicatie straks op de iPhone en de iPad gezet in plaats van het sinds 2007 standaard meegeleverde Google Maps.

C3 technologies

De applicatie wordt gemaakt door C3 Technologies, dat Apple naar verluidt heeft overgenomen. Al eerder viel dat bedrijf op vanwege de grote kwaliteit van de beelden die via de 3D-technologie worden verzameld voor bijvoorbeeld navigatiedoeleinden. Google Maps geeft in hele grote steden de contouren van enkele hoge gebouwen, maar C3 Technologies geeft die van elke meter. Bomen en gebouwen, alles is te zien en er kan nog stevig op worden ingezoomd zonder kwaliteitsverlies ook.

Volgens de geruchten blijft het bedrijf gewoon in Zweden zijn werk doen en worden de producten bij Apple afgeleverd. Interessant is dat de technologie waar C3 gebruik van maakt, is gebaseerd op militaire technieken om kruisraketten te sturen.

Al eerder heeft Apple bewezen dat een overname van een bedrijf snel tot extra functies in iOS kunnen leiden; denk aan de tamelijk recente overname van Siri, dat nu op de iPhone 4S spraakherkenningsfuncties levert in enkele wereldtalen. Wanneer we de 3D-kaarten van C3 op de iPhone zien staan, is nu echter nog met geen enkele zekerheid te zeggen. </p>

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  Zo snel zal dat niet gebeuren Bart. in 2009 hebben ze Placebase overgenomen en daarna Poly9. Misschien dat ze nu na deze wel met iets gaan komen.

  Maar waarom iets maken wat er al is en goed werkt.

  Of steken ze het zometeen in een flitsend jasje en zetten ze er een i voor.

  Apple: We proudly present you the first in it's kind: iMaps!:P

 2. Koen -

  Dit wordt gebruikt om kruisraketten mee af te vuren. Nu snap ik waarom in de gebruikersvoorwaarden van iTunes staat dat je het programma niet mag gebruiken om kerncentrales mee te bedienen.

 3. robert -

  Heeft Google dit bedrijf over het hoofd gezien?
  Want ik had liever gezien dat Google het had overgenomen want Apple zal het weer compleet dichttimmeren. Of kan Google via licenties/zelfde techniek hier ook aan komen?

  1. Danijel -

   Nee, Apple licenseert nagenoeg geen technieken. Soms maken ze het wel open source, denk aan bijvoorbeeld WebKit voor de browser. Ze gaan het echt alleen voor hun eigen software gebruiken en zo zich proberen nog verder te onderscheiden.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters