‘Apple koopt bedrijf dat gezichtsherkenningssoftware maakt’

Apple zou RealFace, een start-upbedrijf dat gezichtsherkenningssoftware in Israël maakt, hebben overgenomen. Er gaan de afgelopen tijd geruchten rond dat Apple de vingerprintscanners wil vervangen door 3D-laserscanners.

iPhone 8 conceptVolgens Calcalist, een financiële nieuwswebsite in Israël, heeft Apple het bedrijf voor een paar miljoen dollar overgenomen. RealFace is een bedrijf dat gezichtsherkenningssoftware ontwikkeld. De software zorgt ervoor dat de smartphonecamera gezichten herkend. De software heeft geen speciale sensoren nodig en kan een alternatief zijn voor de vingerafdruksensor.

Naar verluidt werkt Apple aan de gezichtsherkenningsfunctie. Het bedrijf zou de nieuwe functie dit jaar inzetten bij de nieuwe iPhone-toestellen. Dit zal óf een aanvulling óf een vervanging van de Touch ID-vingerafdrukscanner worden.

Deals die Apple heeft gemaakt

Afgelopen week ging er een gerucht rond dat Samsung Display Super Amoled-displays voor Apple gaat produceren. De deal zou om 60 miljoen panelen gaan. Waarschijnlijk zal het premium model een Super Amoled-display krijgen. Dit zou om de iPhone 8 Plus gaan.

RealFace is het vierde bedrijf dat Apple in Israël overneemt. Zo nam Apple in 2013 PrimeSense voor 345 miljoen dollar over. Dit is een bedrijf dat 3D-sensoren maakt. In 2015 werd LinX door Apple voor 20 miljoen dollar overgenomen. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in cameratechnologie. RealFace is vergeleken met de voorgaande overnames voor minder geld verkocht. Apple heeft de overname van het bedrijf nog niet bevestigd.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters