Apple krijgt 3D-scherm patent toegewezen voor iPhone en iPad

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarmee het schermen kan ontwikkelen die 3D-beelden kunnen weergeven zonder dat daar een bril voor nodig is. De patenten zijn volgens de fabrikant van toepassing op de iPhone, iPad, de iMac en de laptopreeks van de fabrikant.

Apple heeft een belangrijk patent verworven op een eigen 3D-technologie die mensen in staat stelt om zonder een bril 3D-beelden waar te nemen. De techniek is niet nieuw, maar Apple heeft – zoals vaker – net een andere aanpak gekozen en deze staat netjes beschreven in het patent. Zo kan de techniek van Apple werken met beweging in relatie tot het scherm, zowel horizontaal als verticaal. Mensen die een dergelijk scherm bekijken hoeven dus niet perse op een punt stil te zitten om alles goed in 3D te kunnen zien. Ook de kijkhoek lijkt aanzienlijk verbeterd door Apple en brilletjes zijn overbodig bij deze techniek.

Het patent noemt de technologie ‘autostereoscopic 3D’ en kan mensen achter het scherm hetzelfde beeld en 3D-ervaring overbrengen, waarbij het niet uitmaakt waar en hoe ze achter het scherm zitten. Zo kunnen meerdere mensen naar hetzelfde beeld kijken op een andere positie. Het scherm lijkt ontwikkeld te worden in verschillende varianten, voor de iPhone en iPad en ook voor de laptops en de iMac van Apple. Verder valt op dat ook een groot scherm als een LED TV met de technologie overweg kan.

Het patent is inmiddels toegewezen aan Apple terwijl het al in 2006 was ingediend door de fabrikant. Het zal naar verwachting nog minimaal drie jaar duren alvorens de 3D rage echt los zal gaan barsten. In 2011 zullen wel al de eerste 3D-toepassingen in smartphones en tablets te vinden zijn.

Apple 3D patent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. sjaakie -

  Wat is het verschil tussen ontwerpen en designen?
  Hetzelfde als Apple en oplichterij
  (geen verschil dus.)
  Kijk bijvoorbeeld naar de prijs voor een Apple laptop en een normale laptop afgezien van het OS. (die ook los verkrijgbaar zijn)
  Voor ~1000 euro koop je dezelfde hardware van Apple alsdat je ~600-700 euro zou neertellen voor dezelfde hardward van een ander bedrijf.
  Kortom Apple moet eens wat nuttigs gaan doen, en mensen moeten eens uit die hype komen dat Apple het beste of zelfs goede prestaties levert.
  – En dit patent aanvragen is alleen maar weer een tegenslag voor de nadenkende mensen. Kan er niet meer van maken het spijt me.

 2. yakkes -

  Je hebt ontwerpers & designers en fabrikanten. In de 2 eerste is Apple goed; fabricatie wordt uitbesteed aan die bedrijven die de kwaliteitsnormen en kwantiteiten kunnen leveren.
  Patenten horen bijna altijd toe aan de ontwerpers. Weer een bewijs dat APple met vernieuwing bezig is.

  1. ginz -

   Dat zeg ik dus net, er is niets vernieuwend aan S3D panelen. Die zijn er al, dus een patent krijgen op iets wat door andere fabrikanten al gemaakt wordt is niet vernieuwend, maar simpel verkeerd.

   En ja, ik begrijp dat Apple dit al in 2006 heeft aangevraagd. Maar denk je dan echt dat de fabrikanten die zulke panelen zomaar even uitpoepen? Nee, die zijn mogelijk ook al sinds 2006 al bezig.

   Is het dan dom dat die andere bedrijven geen patent hebben aangevraagd? Ja, mogelijk… Maar als de wereld zo in elkaar zit, dan gaat iedereen maar zomaar overal patenten voor aanvragen… Want een irritante wereld zou dat dan worden. Dan gaat het niet meer om de innovatie, maar om wie hoeveel patenten heeft.

 3. ginz -

  Jaja…. En dat terwijl Apple zelf nog nooit een scherm/paneel heeft gemaakt. Er zijn al genoeg fabrikanten die een S3D scherm/paneel in hun portfolio hebben, zoals een Toshiba, LG en Samsung.

  Rare wereld die patenten.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters