Apple krijgt 3D-scherm patent toegewezen voor iPhone en iPad

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarmee het schermen kan ontwikkelen die 3D-beelden kunnen weergeven zonder dat daar een bril voor nodig is. De patenten zijn volgens de fabrikant van toepassing op de iPhone, iPad, de iMac en de laptopreeks van de fabrikant.

Apple heeft een belangrijk patent verworven op een eigen 3D-technologie die mensen in staat stelt om zonder een bril 3D-beelden waar te nemen. De techniek is niet nieuw, maar Apple heeft – zoals vaker – net een andere aanpak gekozen en deze staat netjes beschreven in het patent. Zo kan de techniek van Apple werken met beweging in relatie tot het scherm, zowel horizontaal als verticaal. Mensen die een dergelijk scherm bekijken hoeven dus niet perse op een punt stil te zitten om alles goed in 3D te kunnen zien. Ook de kijkhoek lijkt aanzienlijk verbeterd door Apple en brilletjes zijn overbodig bij deze techniek.

Het patent noemt de technologie ‘autostereoscopic 3D’ en kan mensen achter het scherm hetzelfde beeld en 3D-ervaring overbrengen, waarbij het niet uitmaakt waar en hoe ze achter het scherm zitten. Zo kunnen meerdere mensen naar hetzelfde beeld kijken op een andere positie. Het scherm lijkt ontwikkeld te worden in verschillende varianten, voor de iPhone en iPad en ook voor de laptops en de iMac van Apple. Verder valt op dat ook een groot scherm als een LED TV met de technologie overweg kan.

Het patent is inmiddels toegewezen aan Apple terwijl het al in 2006 was ingediend door de fabrikant. Het zal naar verwachting nog minimaal drie jaar duren alvorens de 3D rage echt los zal gaan barsten. In 2011 zullen wel al de eerste 3D-toepassingen in smartphones en tablets te vinden zijn.

Apple 3D patent

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters