Apple krijgt klacht aan zijn broek voor ongemerkt dataverbruik in iOS 9

Een Amerikaans echtpaar heeft Apple voor vijf miljoen dollar aangeklaagd. In iOS 9, de nieuwste versie van het besturingssysteem van de iPhone en de iPad, is de optie wifi-assist toegevoegd. Die leidt er nogal eens toe dat ongemerkt van wifi naar 3G of 4G wordt overgeschakeld, waardoor de kosten voor mobiel dataverkeer enorm kunnen toenemen.

Apple krijgt klacht aan zijn broek voor ongemerkt dataverbruik in iOS 9 img 3178

Apple heeft in iOS 9 standaard de mogelijkheid aangezet dat een iPhone of iPad overschakelt van een slechte wifi-verbinding naar het mobiele internet. Wie in zijn huiskamer slecht wifi-bereik heeft en een film zit te bekijken op zijn apparaat, kan dan met hoge datakosten worden geconfronteerd. Erger vindt het aanklagende echtpaar het nog dat niet van tevoren wordt gewaarschuwd als van wifi naar 3G of 4G wordt overgeschakeld.

De optie is wel uit te zetten in de instellingen, maar je moet maar net weten hoe dat moet. Voor de Amerikaanse rechter eist het echtpaar Schmidt uit Florida nu een schadevergoeding van Apple, omdat ze zich bedonderd voelen. Ze beschuldigen de iPhonefabrikant ervan dat er diverse wetten zijn overtreden door de klanten niet actief op de hoogte te stellen van de nieuwe optie. Dit leidt ertoe dat Apple-klanten snel boven hun datalimiet geraken en dan moeten bijbetalen.

Na de klacht heeft Apple weliswaar een uitlegpagina aan zijn website toegevoegd, waarop staat hoe de optie is uit te zetten. Maar de optie wifi-assist staat nog altijd standaard aan.

Bij het echtpaar Schmidt ontstonden problemen toen hun iPhones 5S de update naar iOS 9 kregen. Zonder er erg in te hebben, raakten ze door wifi-assist boven hun datalimiet. Hoewel ze geen bedragen noemen, vinden ze Apple verantwoordelijk en zij menen dat Apple klanten die met dit probleem te maken krijgen, moet vergoeden voor het extra dataverbruik.

De optie is handmatig uit te zetten. Tik instellingen>mobiel netwerk en scroll geheel naar beneden. Daar staat de optie wifi-assistentie met een schuifje. Zet die uit, en de iPhone of iPad zal niet automatisch naar 3G of 4G overschakelen als er geen behoorlijke wifi-verbinding is.

Bron: The Next Web

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters