Apple krijgt verstrekkend touchscreenpatent toegewezen

Apple heeft in Amerika een patent toegewezen gekregen waarmee het bedrijf theoretisch elke concurrent dwars kan zitten. Het patent omvat simpel gezegd het gebruik van touchscreentelefoons zoals we dat nu kennen.

HTC Hero vs iPhone 3G AAP

Dat patent lag er al een maand of veertig, maar is nu ook eindelijk toegewezen aan Apple. Of het patent ook echt als rechtmatig verklaard zal worden als Apple er daadwerkelijk iets mee gaat doen is onduidelijk: Apple was zeker niet de eerste die zoiets toepaste.

Als Apple in zo’n geval wel gelijk krijgt, en die gevallen zich ook daadwerkelijk voor gaan doen, dan hebben de concurrenten van het bedrijf een probleem. “Dit patent omvat een functionaliteit die essentieel is om een concurrerende smartphone te bouwen,” aldus Florian Mueller. Mueller, een deskundige van Foss Patents, gaat verder: “Tenzij het patent ongeldig verklaard wordt, geeft het Apple de mogelijkheid om innovatie te dwarsbomen en concurrenten lastig te vallen.”

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gwystyl2 -

  Eén zin in het artikel is al genoeg om dit patent om zeep te helpen:
  "Apple was zeker niet de eerste die zoiets toepaste."

  Een product/idee mag nog niet commercieel toegepast zijn als er patent op aangevraagd wordt. Daarnaast mag een patent niet te logisch/algemeen zijn. Als anderen met verstand van zaken logischerwijs op hetzelfde idee kunnen komen met wat er op dat moment gebruikelijk is, kan er ook geen patent op worden ingediend.

  Al met al een zeer verbazingwekkende ontwikkeling…..

  @Dennis: nee dat is dan weer het handige. Als het patent voor de VS wordt toegekend, kan het in andere landen alsnog ongeldig zijn. Het kan dus zijn dat producenten die telefoons in de VS willen uitbrengen hier last van gaan krijgen, maar de rest van de wereld niet. Je moet betalen voor land waarin je een patent geldig wilt laten zijn. Voor de hele wereld is dat best een dure grap 🙂

  1. Dominick -

   Ja, maar ze hebben hem dus wel toegewezen gekregen. Dus wie weet wat de rechter in kwestie ermee gaat doen als het tot een zaak komt 😉

   Over het VS-verhaal: het klopt wel dat het alleen in dat land geldt, maar dat betekent niet dat het geen internationale gevolgen heeft. Stel dat een producent in Amerika helemaal niet meer mag verkopen, dan ben je een hele grote afzetmarkt kwijt en gaat het hele R&D budget erg omlaag of gaat het bedrijf zelfs helemaal onderuit.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters