Apple laat topman gaan na antenne problemen

De manager die verantwoordelijk zou zijn geweest voor het ontwerpen en ontwikkelen van de antenne voor de iPhone 4 is plots niet meer werkzaam bij Apple. Mark Papermaster is inmiddels van de website van Apple verwijderd en geruchten gaan dat Steve Jobs hem eigenhandig heeft weggewerkt.

Mark Papermaster

Anderhalf jaar geleden kwam de heer Mark Papermaster na een juridisch gevecht van meer dan twee jaar over van IBM. Papermaster was toen een man die hoge aanzien had en waarschijnlijk het meest wist over processorbouw binnen de industrie. Het was dan ook een grote vangst voor Apple en na een paar jaar juridisch touwtrekken met IBM was de overgang dan eindelijk begin 2009 een feit. Papermastet heeft anderhalf jaar de functie van Vice President voor Devices Hardware Engineering bekleed binnen Apple echter is daar abrupt een einde aan gekomen, zo weet The New York Times te melden.

Volgens de krant was Papermaster intern verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe antenne die in de iPhone 4 te vinden is. Ondanks dat Steve Jobs zijn goedkeuring had gegeven aan het ontwerp wist Papermaster toch niet te overtuigen en de problemen aan te pakken met alle gevolgen van dien. The Wall Street Journal weet zelfs te melden dat Steve Jobs er eigenhandig voor heeft gezorgd dat Papermaster niet meer werkaam is bij Apple omdat hij niet goed in het team van Apple zou passen en zich maar wat moeilijk kon vinden in de werkwijze van Apple. De oude topman was dan ook al maanden niet meer betrokken geweest bij kritieke beslismomenten, aldus de krant waarna Jobs steeds minder vertrouwen in hem kreeg. Het profiel van Papermaster is inmiddels verwijderd van de Apple-website en Apple zelf heeft nog geen melding gemaakt over zijn vertrek.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters