Apple laat topman gaan na antenne problemen

De manager die verantwoordelijk zou zijn geweest voor het ontwerpen en ontwikkelen van de antenne voor de iPhone 4 is plots niet meer werkzaam bij Apple. Mark Papermaster is inmiddels van de website van Apple verwijderd en geruchten gaan dat Steve Jobs hem eigenhandig heeft weggewerkt.

Mark Papermaster

Anderhalf jaar geleden kwam de heer Mark Papermaster na een juridisch gevecht van meer dan twee jaar over van IBM. Papermaster was toen een man die hoge aanzien had en waarschijnlijk het meest wist over processorbouw binnen de industrie. Het was dan ook een grote vangst voor Apple en na een paar jaar juridisch touwtrekken met IBM was de overgang dan eindelijk begin 2009 een feit. Papermastet heeft anderhalf jaar de functie van Vice President voor Devices Hardware Engineering bekleed binnen Apple echter is daar abrupt een einde aan gekomen, zo weet The New York Times te melden.

Volgens de krant was Papermaster intern verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe antenne die in de iPhone 4 te vinden is. Ondanks dat Steve Jobs zijn goedkeuring had gegeven aan het ontwerp wist Papermaster toch niet te overtuigen en de problemen aan te pakken met alle gevolgen van dien. The Wall Street Journal weet zelfs te melden dat Steve Jobs er eigenhandig voor heeft gezorgd dat Papermaster niet meer werkaam is bij Apple omdat hij niet goed in het team van Apple zou passen en zich maar wat moeilijk kon vinden in de werkwijze van Apple. De oude topman was dan ook al maanden niet meer betrokken geweest bij kritieke beslismomenten, aldus de krant waarna Jobs steeds minder vertrouwen in hem kreeg. Het profiel van Papermaster is inmiddels verwijderd van de Apple-website en Apple zelf heeft nog geen melding gemaakt over zijn vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters