Apple laat verkoop Galaxy Tab 10.1 verbieden in Europa

Zo lopen we de hele dag achter de feiten aan. Meldden we vanmiddag dat de strijd tussen Apple en Samsung zich aan het verharden was, met een tweetal kort geding zaken en een bodemprocedure, nu is het balletje rond. Apple heeft een voorlopige uitspraak van een Duitse rechter losgepeuterd waarbij de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in Europa verboden is.

Uitzondering op de uitspraak is Nederland, waar Apple reeds een kort geding heeft aangespannen. Een voorlopige uitspraak zoals deze bij het Duitse gerechtshof is direct van kracht in het land van uitspraak, waarbij voor andere landen in Europa nog aanvullende regels benodigd zijn.

Wat wel bereikt is door Apple is dat Samsung moet aantonen dat zij de iPad niet heeft gekopieerd. Kern van de rechtszaken die op dit moment lopen zijn zowel de user interface, de verpakking en het design van de tablets. Indien Samsung de uitspraak niet naleeft riskeert de fabrikant een boete van €250.000 per dag. De verwachting is dan ook dat we de nieuwe Tab voorlopig niet in andere landen in Europa zullen zien.

Als dit nog niet erg genoeg is voor Samsung, blijkt ook de lancering van de Tab 10.1 in Australie in de knel te komen, een rechtszaak om de lancering daar tegen te houden staat gepland voor 29 augustus.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters