Apple laat verkoop Galaxy Tab 10.1 verbieden in Europa

Zo lopen we de hele dag achter de feiten aan. Meldden we vanmiddag dat de strijd tussen Apple en Samsung zich aan het verharden was, met een tweetal kort geding zaken en een bodemprocedure, nu is het balletje rond. Apple heeft een voorlopige uitspraak van een Duitse rechter losgepeuterd waarbij de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in Europa verboden is.

Uitzondering op de uitspraak is Nederland, waar Apple reeds een kort geding heeft aangespannen. Een voorlopige uitspraak zoals deze bij het Duitse gerechtshof is direct van kracht in het land van uitspraak, waarbij voor andere landen in Europa nog aanvullende regels benodigd zijn.

Wat wel bereikt is door Apple is dat Samsung moet aantonen dat zij de iPad niet heeft gekopieerd. Kern van de rechtszaken die op dit moment lopen zijn zowel de user interface, de verpakking en het design van de tablets. Indien Samsung de uitspraak niet naleeft riskeert de fabrikant een boete van €250.000 per dag. De verwachting is dan ook dat we de nieuwe Tab voorlopig niet in andere landen in Europa zullen zien.

Als dit nog niet erg genoeg is voor Samsung, blijkt ook de lancering van de Tab 10.1 in Australie in de knel te komen, een rechtszaak om de lancering daar tegen te houden staat gepland voor 29 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Tja… die rechter heeft ook een leuke bonus opgestreken.. haha.. dit is zo weer ongedaan.. let maar op.. samsung heeft meer macht dan appel…;)

 2. Coffeebreak -

  Wat flauw van Apple! Alsof er nog niet genoeg winst wordt gemaakt door dit bedrijf. Het is toch een vrije markt of niet meer? Ben zeer benieuwd hoe dit afloopt..

 3. Drik -

  Sorry maar voor mij heeft Apple het nu helemaal afgedaan.. Mijn eerste en direct laatste apple product zal de Ipod classic zijn.
  In hoeverre moet een product nou van de ipad afwijken om wel gedoogd te worden.. dit is toch van de zotte :X

 4. Huntelaar -

  Deze hele rechtszaak gaat nergens over, kopie van interface?? Wat wilt apple dan dat er stekels uit een mobiel steken die dan aangeraakt moeten worden..microsoft zou dan ook apple voor hun imac moeten aanklagen omdat ze icoontjes op hun bureaublad hebben.

 5. Jack -

  Betekend dit ook dat als een bedrijf de Galaxy Tab 10.1 al geimporteerd heeft uit Amerika, de verkoop niet meer mag? OF is hiervoor een uitzondering.

  1. Danijel -

   Als het zover komt, dan dient inderdaad ALLE verkoop te stoppen van de tablet, import of niet. Samsung Nederland 'importeert' de tablet ook uit Korea.

 6. gwystyl2 -

  Waarom pakken ze nou de interface van de Tab aan? Volgens mij is dat praktisch de standaard honeycomb met wat andere widgets. Het lijkt meer op de playbook dan op de ipad. Als ze die UI al aan willen pakken, zou Apple niet Samsung, maar Google en evt RIM aan moeten klagen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters