Apple lanceert de iPhone in de EU samen met Vodafone

Apple gaat de iPhone in Europa aan de man brengen samen met telecomprovider Vodafone. Dat zegt Bright uit anonieme bronnen binnen Vodafone te hebben vernomen. Dit alles is dus wel gebaseerd op anonieme bronnen en is dan ook een gerucht.

Volgens de bronnen zouden de partijen het op de meest punten met elkaar eens zijn. De bedrijven zijn het nog niet eens over de afname van het aantal iPhones, Apple zou een gegarandeerde afname willen hebben, maar Vodafone voelt daar niets voor. Daarnaast zou Apple vast willen houden aan de inkoopprijs, terwijl Vodafone wat meer speling wil hebben, om zo wat te kunnen doen met subsidies voor de klanten. Het is de verwachting dat de prijs van de iPhone rond de 500 euro zal liggen als hij rond december dit jaar op de markt komt.

Net als AT&T zal Vodafone de telefoon met een tweejarig abonnement gaan aanbieden. Gisteren werden de tariefplannen van AT&T voor de iPhone bekendgemaakt, het is nog niet duidelijk of Vodafone ook speciale abonnementen gaat introduceren.

De veelbesproken smartphone komt vrijdag in de Verenigde Staten op de markt. Het toestel is daar alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement bij AT&T. Ook in Europa, waar de iPhone in december wordt verwacht, wil Apple het toestel samen met een mobiele operator op de markt brengen. Geruchten over de voorkeur voor Vodafone deden al enige tijd de ronde. Vodafone is een van de grootste telecomproviders met netwerken in vrijwel alle Europese landen. Volgens Bright zouden Apple en Vodafone inmiddels op enkele details na akkoord zijn. Het toestel zou ongeveer vijfhonderd euro gaan kosten.

Het is nog onduidelijk of de telefoon in Europa wordt aangepast. De Amerikaanse editie van de iPhone ondersteunt vooralsnog geen UMTS, een vorm van mobiel breedbandinternet, maar maakt gebruik van het tragere Edge-netwerk. UMTS is in de meeste Europese landen echter gemeengoed.

Ook analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse denken dat Vodafone de voornaamste Europese onderhandelingspartner van Apple is, voornamelijk vanwege zijn aanwezigheid op het hele continent. De bank voorspelt dat Vodafone in de eerste drie jaar zes miljoen iPhones zou kunnen verkopen, aldus ZDNet. Deutsche Telekom zou Vodafones belangrijkste concurrent zijn.

Zodra er meer bekend is dan zullen we dat uiteraard melden!

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters