Apple lanceert nieuwe iPhone op het WWDC: iPhone 3GS

Vandaag was de keynote van Apple’s WWDC en Apple heeft hier op het laatste moment toch nog de nieuwe iPhone aangekondigd, met de naam iPhone 3GS.

Iedereen die de telefoonwereld een beetje volgt, hoopte op een nieuwe iPhone tijdens de keynote van Apple op het WWDC ’09 en hoewel Apple alles goed heeft weten te rekken tijdens de keynote, is er inderdaad een nieuwe iPhone aangekondigd. Het toestel gaat iPhone 3GS heten, waarbij S staat voor speed. Dat wil dus zeggen dat deze nieuwe iPhone een stuk sneller is dan de vorige iPhone en dat is ook meteen de grootste update van het toestel. Daarnaast is de camera van de nieuwe iPhone verbeterd en heeft het toestel eindelijk een goede video-opnamemogelijkheid gekregen. De camera heeft nu een resolutie van 3,2 megapixels en ook autofocus is eindelijk aanwezig. Daarnaast neemt de iPhone 3GS video’s op met een vga-resolutie in combinatie met een framerate van 30fps. Andere nieuwe camerafuncties zijn onder andere touchfocus, dat we al een tijdje kennen van verschillende Sony Ericsson-telefoons en de mogelijkheid voor close-up foto’s tot een afstand van 10cm.

Natuurlijk zijn er ook andere updates met de iPhone 3GS meegekomen, naast alleen snelheid en de camera. Zo zijn de geruchten over het digitale kompas werkelijkheid geworden, zodat je nu bijvoorbeeld in Google Maps direct je richting kunt zien. Een andere leuke nieuwe functie is voice-control, waarmee je de iPhone 3GS met spraak kunt besturen. Als je even de home-toets ingedrukt houdt activeer je de voice-control. Als voice-control aan staat kun je zelfs dingen vragen aan je iPhone, zoals “What song is playing now?” om de muziek te herkennen, een feature die Shazam dus overbodig maakt. Een andere handige toevoeging is encryptie, zodat je bestanden minder makkelijk gehacked kunnen worden. Voor de sporters onder ons is er tevens ‘Nike+’-ondersteuning te vinden in de nieuwe iPhone, waardoor het makkelijker wordt om je sportprestaties bij te houden en te analyseren. Last but not least is de 3GS de millieuvriendelijkste iPhone ooit en heeft het toestel een langere stand-by tijd.

De iPhone 3GS zal in twee versies op de markt gaan komen, een 16GB-versie en een 32GB-versie. De versie met 16 gig geheugen komt in Amerika met AT&T op de markt voor een prijs van $199 inclusief contract, de 32GB-versie zal $100 meer gaan kosten bij AT&T. De huidige iPhone 3G zal beschikbaar blijven in een 8GB versie voor een prijs van $99 voor iedereen die wat minder te besteden heeft. De iPhone 3GS komt op 19 juni al in de winkel te liggen in de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en de UK, andere landen moeten nog wat langer wachten op het toestel. De iPhone 3GS zal in totaal in 80 landen beschikbaar zijn, waaronder Nederland. Wanneer het toestel hier in de winkels ligt is echter nog niet bekend, hoewel we waarschijnlijk de week na 19 juni aan de beurt zullen zijn. “Binnenkort zullen we hier meer informatie over krijgen”, aldus Priscilla Tomasoa van T-Mobile.

Apple iPhone 3GS officieel

 

iPhone 3GS officieel 2x sneller

 

Apple iPhone 3GS officieel video

 

Apple iPhone 3GS officieel voicecontroll

 

Apple iPhone 3GS officieel

 

Apple iPhone 3GS achterkant officieel

 

Apple iPhone 3GS totaal officieel

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters