Apple lanceert speciale pagina over privacy

Apple gaat op een aparte pagina op haar website consumenten op de hoogte houden van haar privacybeleid. De producent van de iPhone zal minstens een keer per jaar een update geven en sowieso bij elke noemenswaardige wijziging in het privacybeleid deze op de pagina vermelden.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

Dit schrijft Apple-CEO Tim Cook in een brief aan de consument op de pagina apple.com/privacy. Volgens hem is Apple continu bezig met het verbeteren van de veiligheid van haar producten. De fabrikant kwam vorige maand in opspraak toen privéfoto’s van meerdere beroemdheden uit iCloud werden gehackt. In de brief van Cook staat het vertrouwen van de consument centraal.

“Bij Apple vinden we niets belangrijker dan dat jij ons vertrouwt”, begint hij. “Daarom respecteren we je privacy en beschermen we die ook met goede versleutelingen en strikt beleid voor hoe we jouw data behandelen. Beveiliging en privacy zijn van essentieel belang in de ontwikkeling van al onze hardware, software en diensten, zoals iCloud en Apple Pay. We blijven onszelf hiermee verbeteren.”

Two step verification

“Verificatie in twee stappen (dat we al onze klanten aanraden te gebruiken) beschermde al je Apple ID-account. Nu beschermt het ook al je data die in de iCloud staat.”

“We geloven dat het juist is dat we vooraf vertellen wat we met je persoonlijke informatie doen en vragen ook vooraf voor je toestemming voordat je ook maar iets met ons gedeeld hebt. Elk Apple-product is volgens die principes ontwikkeld. Als we vragen je data te gebruiken, doen we dat omdat het goed is voor jouw gebruikersbeleving.”

“We publiceren deze site om je uit te leggen hoe we omgaan met je persoonlijke informatie. Wat we wel en niet bewaren, en waarom. Hier stellen we je minstens een keer per jaar op de hoogte over privacy bij Apple. Ook laten we het je weten als er iets noemenswaardigs veranderd in ons privacybeleid.”

Verdienmodel

“Ons verdienmodel is eenvoudig: we verkopen geweldige producten. We profileren ons door jouw e-mailgegevens en surfgedrag te verkopen aan adverteerders. We willen niet verdienen aan de info die op je iPhone of in de iCloud staan.”

“Ook lezen we niet mee met je e-mails en berichten om meer over je te weten te komen. Onze software en diensten zijn gemaakt om onze apparaten beter te maken. Plain and simple. Er is maar een klein deel van ons bedrijf bezig met advertenties en dat is iAd.”

“Dit hebben we gemaakt omdat sommige app-ontwikkelaars daar afhankelijk van zijn. We willen die ontwikkelaars steunen, net als dat we de gratis iTunes Radio steunen. iAd moet zich aan dezelfde privacypolicies houden als elk ander Apple-product. Het krijgt geen data van Health en HomeKit, Maps, Siri, iMessage, je belgeschiedenis, welke iCloud-dienst dan ook en je kunt je altijd afmelden.”

Vertrouwen

“Tenslotte wil ik het heel duidelijk maken dat we nooit met een overheidsinstantie van welk land dan ook hebben samengewerkt om een achterdeur in onze producten en diensten te maken. Dat zullen we ook nooit doen. Onze toewijding om jouw privacy te beschermen zit ‘m in het diepe respect dat we hebben voor onze klanten. We weten dat het lastig is om je vertrouwen te winnen. Daarom zullen we daar altijd hard voor werken.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters