‘Apple gebruikt dit jaar bijzondere LCD-panelen LG voor iPhone’

Net bespraken we nog het succes van de iPhone X, nu duikt er alweer nieuws op rondom zijn opvolgers. Dat OLED de (nabije) toekomst van iPhone is, is duidelijk. Eind dit jaar komen naar verwachting drie nieuwe modellen uit. Twee met een OLED-scherm en een ‘budget’-model met een LCD-scherm.

Apple gaat voor verbeterd LCD-paneel LG

Het gebruik van een LCD-paneel lijkt wellicht teleurstellend, maar verkijk je niet op die term. Ook binnen het LCD-spectrum is er nog een hoop innovatie mogelijk. Het budgetmodel maakt namelijk gebruik van een verbeterde techniek genaamd MLCD+. Die schermtechnologie is afkomstig van LG, en maakt zeer minuscule pixels mogelijk.

Het resultaat? Er is een stuk hogere helderheid mogelijk. Normaliter hebben dergelijke panelen drie subpixels: rood, groen en blauw. LG voegt er een vierde subpixel aan toe, een witte. Daardoor is het scherm een stuk helderder, zonder dat het backlight feller gezet hoeft te worden.

Apple iPhone LCD

Het resultaat is een helderder scherm, zonder dat het je accuduur aantast. MLCD+ is oorspronkelijk ontwikkeld voor 4K-televisies. Door doorontwikkeling en lagere prijzen is de implementatie in smartphones nu echter ook mogelijk. Je kunt het innovatieve schermpaneel overigens binnenkort al in actie bewonderen.

De eerste smartphone die er namelijk gebruikt van maakt, is LG’s eigen LG G7 ThinQ. De Koreaanse fabrikant pronkt met een betere leesbaarheid, ook in fel zonlicht. Maar goed, de verkoopcijfers van dat toestel zullen in het niet vallen bij die van de uiteindelijke budget-iPhone.

Het uiteindelijke paneel van Apple’s nieuwe iPhone zal overigens afwijken van LG’s huidige implementatie. Het moderne ontwerp van de iPhone X heeft dunne schermranden. Normaliter worden de connectors van smartphoneschermen in die randen weggewerkt. Daarvoor is bij Apple’s nieuwe design geen ruimte meer over.

Apple iPhone LCD

Dat lost de iPhone X op door het scherm op een speciale manier weg te laten buigen aan de onderkant. Dat maakt de panelen meteen een stuk prijziger. Dat is de reden dat veel Android-fabrikanten zeer dunne schermranden implementeren, maar onderaan toch die ‘kin’ behouden. LG zal zijn paneel dus daarvoor moeten aanpassen, om toch ook aan de onderkant die randen dunner te maken.

Naar verwachting worden alledrie de iPhones onthuld in september. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters