Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones

Het is nu bevestigd door gereputeerde analisten: Apple en LG gaan samenwerken voor de productie van OLED-panelen voor toekomstige iPhones. Eerder dan verwacht zelfs.

OLED is de toekomst, ook voor Apple’s smartphones

Alles wijst erop dat Apple geheel wil overstappen naar OLED-schermen. Dat is op die schaal echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Het aantal leveranciers is beperkt, terwijl de vraag alleen maar groeit. Daarom wil Apple naar verluidt zijn opties diversifiëren. Op dit moment is Samsung de enige producent die OLED-schermen voor Apple maakt, met name voor de iPhone 8, die dit jaar nog uitkomt.

Apple iPhone 8

Volgens bronnen binnen de industrie betaalt Apple een voorschot van 2.7 miljard dollar aan LG. Met dat geld stelt de techgigant een productielijn veilig. Oftewel: LG zal een vaste toevoer van OLED-panelen voor Apple garanderen, vanaf 2019.

Althans, dat is wat anonieme bronnen beweerden. Daarna bleef het stil, waardoor men zich af begon te vragen of het wel klopt. Daar komt nu verandering in.

Apple gaat samenwerken met LG

De gereputeerde Apple analist Ming-Chi Kuo bevestigt dat Apple inderdaad samenwerkt met LG voor de productie van OLED-panelen. Volgens de bekende bron is het de bedoeling dat de productie volgend jaar al op gang komt, in 2018 dus.

Dat is eerder dan men verwachtte. Ming-Chi Kuo staat bekend om zijn accurate voorspellingen, al heeft hij er ook in het verleden soms naast gezeten. Blijf dit soort nieuws dus met een korrel zout nemen, al is de kans groot dat het daadwerkelijk klopt.

LG OLED APPLE

Volgens de analist is LG minder gespecialiseerd dan Samsung op dit gebied. LG is vooral goed in het leveren van het ‘front-end’. Daarmee doelt de analist waarschijnlijk het scherm zelf.

Voor het lamineren en de bekabeling zal Apple dus een andere fabrikant moeten inzetten, of er is werk aan de winkel voor de Koreaanse fabrikant. Samsung levert wel het complete pakketje.

Win-win situatie

Het is een win-win situatie voor beide fabrikanten. LG kan dankzij het voorschot investeren in de technologie zonder grote risico’s te lopen, terwijl Apple niet meer enkel op Samsung hoeft te vertrouwen.

OLED is in ieder geval de komende jaren de toekomst van smartphones, dus de vraag zal alleen maar groeien. De grote winnaars in dit verhaal zijn vooral fabrikanten zoals Samsung. De techgigant scoort zelf met zijn eigen smartphones, terwijl concurrenten in de rij staan om panelen te bestellen.

Bron: 9to5Mac

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters