Apple lijkt rechtszaak om term 'App Store' te verliezen van Amazon

De rechter die moet oordelen in de zaak over de term App Store, die Apple heeft aangespannen tegen Amazon.com, heeft laten doorschemeren dat zij Amazon in het gelijk zal stellen. Dat zou betekenen dat iedereen de term App Store vrijelijk mag gebruiken.

Apple versus Amazon

Apple vindt het geen algemene term, maar een merknaam die door het bedrijf is bedacht. Anderen, zoals Amazon, mogen die term daarom niet gebruiken, meent Apple.

De rechter lijkt niet met dat argument mee te gaan. In een soort tussenvonnis heeft zij gezegd dat Apple tot dusver niet heeft aangetoond dat bij consumenten verwarring ontstaat tussen de diverse downloadwinkels met de naam App Store. Echt bewijs voor die verwarring is niet geleverd.

Apple brengt daar tegen in dat het bedrijf sinds de start van de App Store in 2008 honderden miljoenen dollars aan reclame heeft besteed om de App Store bekend te maken. Het bedrijf meent dat er ‘onomkeerbare schade’ zal worden aangericht als Amazon zijn Appstore zo mag blijven noemen. Die Appstore van Amazon is volgens Apple een potentieel broeinest van virussen en veiligheidsproblemen en Apple wil daar niet mee geassocieerd worden.

Amazon verdedigt zich met het argument dat de woorden App Store algemeen worden gebruikt en dat Apple niet het exclusieve recht op deze termen heeft. Bovendien is er geen sprake van verwarring bij consumenten, omdat Amazon alleen Android-software verkoopt, en Apple alleen iOS-gebaseerde software.

De claim van Apple tegen Amazon heeft in de verte iets weg van de patentrechtszaak die het bedrijf tegen Samsung is begonnen. Apple beschuldigt bedrijven die Android op de een of andere manier gebruiken van plagiaat, maar schrikt er kennelijk voor terug om de maker van Android – zoekgigant Google – zelf aan te pakken.

Bron: Phonedog

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters