Apple maakt bezwaar tegen Britse spionagewet

De berichtendienst iMessage voor iPhones is volgens Apple een zwak punt in Engeland. Het bedrijf heeft bezwaar gemaakt tegen de spionagewet in Engeland zodat het bedrijf de privacy van gebruikers kan waarborgen.

iMessage Android

Apple is de afgelopen tijd meerdere keren in opspraak geweest om hun privacyregeling. Het bedrijf heeft privacy dusdanig hoog staan dat het geen gegevens van criminelen uitwisselt en overheden aanklaagt vanwege hun wetten omtrent privacy.

Vandaag heeft The Guardian naar buiten gebracht dat Apple het comité, dat gaat over de spionagewet, heeft benaderd. Ze hebben gevraagd om de wet te veranderen zodat Apple zijn klantgegevens kan blijven beschermen.

“We geloven dat het fout zou zijn om de beveiliging te verzwakken voor honderden miljoenen klanten die zich aan de wet houden, vanwege de zeer weinigen die een dreiging vormen”, schrijft het bedrijf.

Volgens Apple heeft het bezwaar te maken met de berichtendienst iMessage. De app biedt chatmogelijkheden tussen iPhones. Afgelopen jaar bood Apple de Amerikaanse overheid al geen hulp met het openen van een versleutelde iPhone. Apple kreeg veel kritiek, topman van BlackBerry was een van de critici.

Met het bezwaar op de Britse spionagewet is Apple niet de enige. Britse providers klaagden eerder al over deze wet. De overheid zou de internetgeschiedenis van hun klanten voor een lange tijd opslaan.

Bron: The Guardian

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters