Apple maakt bezwaar tegen Britse spionagewet

De berichtendienst iMessage voor iPhones is volgens Apple een zwak punt in Engeland. Het bedrijf heeft bezwaar gemaakt tegen de spionagewet in Engeland zodat het bedrijf de privacy van gebruikers kan waarborgen.

iMessage Android

Apple is de afgelopen tijd meerdere keren in opspraak geweest om hun privacyregeling. Het bedrijf heeft privacy dusdanig hoog staan dat het geen gegevens van criminelen uitwisselt en overheden aanklaagt vanwege hun wetten omtrent privacy.

Vandaag heeft The Guardian naar buiten gebracht dat Apple het comité, dat gaat over de spionagewet, heeft benaderd. Ze hebben gevraagd om de wet te veranderen zodat Apple zijn klantgegevens kan blijven beschermen.

“We geloven dat het fout zou zijn om de beveiliging te verzwakken voor honderden miljoenen klanten die zich aan de wet houden, vanwege de zeer weinigen die een dreiging vormen”, schrijft het bedrijf.

Volgens Apple heeft het bezwaar te maken met de berichtendienst iMessage. De app biedt chatmogelijkheden tussen iPhones. Afgelopen jaar bood Apple de Amerikaanse overheid al geen hulp met het openen van een versleutelde iPhone. Apple kreeg veel kritiek, topman van BlackBerry was een van de critici.

Met het bezwaar op de Britse spionagewet is Apple niet de enige. Britse providers klaagden eerder al over deze wet. De overheid zou de internetgeschiedenis van hun klanten voor een lange tijd opslaan.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters