Apple maakt bezwaar tegen Britse spionagewet

De berichtendienst iMessage voor iPhones is volgens Apple een zwak punt in Engeland. Het bedrijf heeft bezwaar gemaakt tegen de spionagewet in Engeland zodat het bedrijf de privacy van gebruikers kan waarborgen.

iMessage Android

Apple is de afgelopen tijd meerdere keren in opspraak geweest om hun privacyregeling. Het bedrijf heeft privacy dusdanig hoog staan dat het geen gegevens van criminelen uitwisselt en overheden aanklaagt vanwege hun wetten omtrent privacy.

Vandaag heeft The Guardian naar buiten gebracht dat Apple het comité, dat gaat over de spionagewet, heeft benaderd. Ze hebben gevraagd om de wet te veranderen zodat Apple zijn klantgegevens kan blijven beschermen.

“We geloven dat het fout zou zijn om de beveiliging te verzwakken voor honderden miljoenen klanten die zich aan de wet houden, vanwege de zeer weinigen die een dreiging vormen”, schrijft het bedrijf.

Volgens Apple heeft het bezwaar te maken met de berichtendienst iMessage. De app biedt chatmogelijkheden tussen iPhones. Afgelopen jaar bood Apple de Amerikaanse overheid al geen hulp met het openen van een versleutelde iPhone. Apple kreeg veel kritiek, topman van BlackBerry was een van de critici.

Met het bezwaar op de Britse spionagewet is Apple niet de enige. Britse providers klaagden eerder al over deze wet. De overheid zou de internetgeschiedenis van hun klanten voor een lange tijd opslaan.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters