Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm

Apple heeft tijdens een persconferentie in Amerika de iPad mini 2 bekend gemaakt. De vernieuwde tablet beschikt over een retinascherm en de snellere A7-processor.

Apple iPad Air Apple ipad mini retina

Apple heeft zoals verwacht haar iPad mini nieuw leven in geblazen. De fabrikant heeft tijdens een grote persconferentie in Amerika zowel de normale iPad, als de iPad mini in het nieuw gestoken. De iPad mini 2 is op veel vlakken aangepast en ook qua design is de aluminium tablet er op vooruit gegaan. De iPad mini 2 beschikt over dunnere bezels rondom het scherm wat het formaat nog handzamer moet maken. De iPad mini 2 is wat kleiner dan zijn voorganger en hierdoor ook wat minder zwaar. De tablet komt net als zijn voorganger in een 16GB variant op de markt, maar ook in een 32GB en 64GB variant.

Nieuw is ook dat er een extra kleur is toegevoegd aan de iPad mini 2-reeks. Zo is naast zwart en wit ook een donker grijze achterkant toegevoegd aan de iPad mini 2 als extra optie. De iPad mini 2 heet daarnaast een flinke specs-update gekregen. Het 7.9″ scherm is nog steeds qua formaat het zelfde gebleven, maar heeft nu een veel hogere resolutie mee gekregen van 2048 x 1536 pixels. Hierdoor kan het scherm prima concurreren met de gemiddelde Android-tablet dankzij de Retina-resolutie. Ook de processor is voorzien van een stevige update. De nieuwe Apple A7-processor die we van de iPhone 5s kennen is namelijk ook te vinden in de vernieuwde iPad mini 2. De tablet beschikt daarnaast over 1GB aan ram en iOS 7.1.

Apple iPad mini 2 retina 
Apple iPad mini 2 retina 

Ook de camera is stevig onderhanden genomen. De camera is 5-megapixels sterk gebleven. Dit moet ervoor zorgen dat de geschoten afbeeldingen nog beter tot hun recht komen. Ook de iSight-camera aan de voorkant van het toestel kan zich nu meten met die van de iPhone 5. Alle consumenten die een iPad mini 2 kopen krijgen standaard de Office-apps van Apple gratis mee geleverd en ook de muziek-software wordt standaard aangeboden zodra voor de eerste keer de App Store wordt opgestart.

De Apple iPad mini 2 is vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar. Het apparaat krijgt de zelfde adviesprijs mee van 349 euro voor het 16GB basismodel. De fabrikant wist ook bekend te maken dat er inmiddels meer dan 1 miljoen applicaties te vinden zijn in de App Store. 475.000 daarvan zijn geoptimaliseerd voor de iPad. Tot de dag van vandaag zijn er meer dan 1 miljard apps gedownload uit de App Store. Het bedrijf laat ook weten dat het sinds 2010 170 miljoen iPads heeft weten te slijten wereldwijd.

Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 201835  
Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 81939 pm 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

   Ik denk dat je de ipad mini 2 beter kan vegelijken met de lg g pad. En die heeft adviesprijs 299 euro met full hd 8.3 inch maar een wat zwakkere processor.

 1. Mauricio Metiary -

  Prima specs. De vorige iPad mini liep 1 generatie achter als het gaat om de specs tov de IPhone. Nu is de processor gelijk aan de nieuwste iPhone 5s. Puur op specs afgaande is dit naar mijn idee de beste tablet op dit moment. Uiteraard moeten de reviews nog komen maar dit gecombineerd met de beste gevulde appstore voor tablets tav Android kan ik zeggen dat ze het weer zwaar gaan krijgen

  1. Quasimodo -

   Prima specs zeker. Maar Android zwaar krijgen? Denk dat je je dan een beetje meer moet verdiepen in het huidige Android aanbod.

   Met een prijs die bijna 60% hoger ligt dan de prijs van een Nexus 7/16gb (€220 vs €349) met even goede specs lijkt me dat niet. Bij de 32GB variant (die voorlopig alleen in nederland verkrijgbaar is) is dat zelfs 85% (€259 vs €479). M.a.w. ik koop bijna 2 prachtige Nexus 7's voor 1 iPad mini 2.

   Alleen al op prijs/prestatie verhouding is een iPad voor mij nog altijd niet interessant.

   1. Mauricio Metiary -

    Laat ik het anders zeggen, Android krijgt er een geduchte tegenstander bij. En begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf de Nexus 7 2013 versie en deze heeft idd de beste prijs/prestatieverhouding maar ik ben het niet met je eens dat ze evengoede specs hebben. De behuizing van de mini zal hoogwaardiger zijn, de processor is veel sneller en het aanbod aan tabletapps is toch nog groter dan bij Android. Qua prijs inderdaadiets aan de hoge kant

   2. Quasimodo -

    85% duurder is bijna het dubbele. Daarnaast is voor mij de grootste dealbreaker dat er iOS op draait.

   3. Bas_vhn -

    Apple producten zijn altijd duurder, dus dat is niks nieuws. Daarbij is iOS juist het sterke punt van de iPad met name vanwege het sterke app aanbod, wat bij Android tablets nog altijd een stuk minder is. Ik blijf de iPad by far de beste tablet vinden door het design, de gebruikte materialen, de bouwkwaliteit en de snelle/stabiele en gebruiksvriendelijke software. In dit geval is dat de meerprijs dus ook absoluut waard.

   4. Quasimodo -

    – Voor jou is iOS een plus, voor mij een min. Star, betuttelend en te gesloten. Kun je daar mee leven, prima.

    – Aluminium is leuk als je er auto's of vliegtuigen van bouwt voor Smartphones heeft het functioneel geen waarden. De bouw van een N7 is minstens zo goed.

    – Of je het mooi vind is persoonlijk. Een N7 vind ik mooier.

    – Over stabiliteit van iOS hoor ik veel negatiefs. De die hard fans willen doen geloven dat het zo geweldig is. De feiten liggen anders. Dan heb ik het al helemaal niet over de bugs die gelijk al na een week na de utirol van weer een nieuwe iOS de kop op steken en er een patch voor uit moet.

    Tja en dan de prijs….Apple producten zijn altijd duurder zeg je (alsof het dan ok is). Daar sluit ik me bij aan.

   5. Bas_vhn -

    – Het gesloten principe vind ik inderdaad een plus. Ik hoef geen complete zeggenschap over het OS. Ik vind het juist prettig als het zo simpel mogelijk is.

    – Aluminium heeft misschien functioneel geen waarde, maar het heeft wel waarde voor de perceptie van een telefoon. Als je een BMW koopt is het dashboard ook van betere en hoogwaardigere materialen gemaakt dan bij een Opel bijvoorbeeld. Waarom zou dat bij een telefoon van 700+ euro anders zijn?

    – Of iets mooi of lelijk is, is inderdaad persoonlijk. Ik vind de iPad mooier. Daarbij staan de Apple producten bekend om het mooie en minimalistische design, dus het is zeker een punt wat voor veel mensen meeweegt.

    – Je hoort veel negatiefs over de stabiliteit van iOS, en dan is het een feit dat het niet stabiel is? Aparte beredenering. Ik neem aan dat je geen Apple producten hebt, dan kan je in principe ook geen oordeel geven over de stabiliteit van iOS. Iedere software heeft bugs, ook iOS, net zo goed als dat Android dat ook heeft. Daarbij zijn er legio berichten over virussen/malware op Android. Ik gebruik geen Android, dus ook ik kan daar geen oordeel over geven, maar dat zegt net zo goed iets. Ik blijf erbij dat het gesloten karakter van iOS de stabiliteit en veiligheid ten goede komt.

    – De prijs is inderdaad hoger zoals ik zei, en ja daar is niks mis mee. Auto's heb je ook voor alle prijzen. Het gaat erom wat de waarde perceptie van een product is. Als een consument dat bedrag wil uitgeven aan een iPad dan is de iPad dat bedrag dus waard voor die consument. De verkoopcijfers spreken voor zich in dit geval.

   6. Quasimodo -

    -Gesloten betekent voor jou veilig. Voor mij betekent het dat de maker er alles mee kan doen wat god verboden heeft. Daarnaast ben je aan de grillen van Apple overgeleverd. No thanks.

    – Van materiaal verwacht ik dat het functioneel doet wat het moet doen. M.a.w. het moet niet stuk gaan. Jij sleept er gevoelsmatige oordelen bij. Volstrekt irrelevant als het gaat om bouwkwaliteit.

    – ik hoor en lees VEEL negatieve berichten over iOS. Gestuntel met van alles en nog wat bij elke release weer. Of nu het gaat om hardware of software. Daarnaast hoor ik in mijn omgeving veel over vastlopers, reboots, slecht functioneren. Jij mag dit negeren. Ik neem het alleen waar.

    – prijs/prestatie is op zijn zachts gezegd belabberd bij Apple. Kijk naar de iPad mini 2 VS N7. De prijs is vaak manier om een product exclusief te houden. Bij Apple is het weinig krijgen veel betalen en een sterk marketing apparaat die niets vermoedende, non-technische mensen doet geloven dat ze iets "magical's" gekocht hebben. Heel knap….als je er intrapt. Apple is voor jou heel bijzonder. wanneer ik weer eens een iPhone in handen heb dan denk ik: is dit het nou?

   7. Bas_vhn -

    -OS punt kan ik bij inkomen. Het is maar net welke prioriteiten je aan het OS stelt.

    – Het materiaal gebruik is irrelevant voor jou blijkbaar, niet voor mij. Mijn punt blijft dat je voor een dergelijke prijs hoogwaardige materialen mag verwachten welke de look en feel van een product ten goede komen. Dit geldt voor eigenlijk alle producten die je kan bedenken, behalve bij de smartphones en tablets van een heleboel merken.

    – Je sprak over 'de feiten liggen anders', daar doelde ik op toen ik het over je beredenering had. Zoals ik al zei: ieder OS heeft bugs. Dat is dus niet iets wat ik negeer bij iOS, dat heb ik nooit gezegd. Jij neemt de bugs van iOS waar in je omgeving en via berichtgeving, maar het valt niet te ontkennen dat er tegelijkertijd legio aan berichtgeving over Android te vinden is. iOS heeft absoluut bugs (net zoals Android), daarentegen heb ik persoonlijk nog nooit een reboot of slecht functioneren van de software meegemaakt.

    – Natuurlijk zit er een sterk marketing verhaal achter. Maar de manier waarop jij alle klanten van Apple nu wegzet vind ik ook een beetje kort door de bocht. Niet iedere klant van Apple is non-technisch en denkt dat hij iets magical's heeft gekocht. Apple is voor mij daarbij niet heel bijzonder. Ook Apple maakt fouten, zie de 5C bijvoorbeeld. Ik ben open minded op technologie gebied. Maar ik heb absoluut wel een hogere waarde perceptie bij een iPhone of een HTC one ten opzichte van bijvoorbeeld een willekeurige Samsung telefoon. Deze telefoons voelen hoogwaardiger, terwijl ze onder de motorkap natuurlijk wel ongeveer gelijk presteren. Uiteindelijk doet het er allemaal ook niet toe, er is geen goed of fout. Ik snap best dat er genoeg mensen zijn die hun aankoop baseren op de prijs/kwaliteit verhouding, dat is alleen niet iets waar ik normaal naar kijk.

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters