Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm

Apple heeft tijdens een persconferentie in Amerika de iPad mini 2 bekend gemaakt. De vernieuwde tablet beschikt over een retinascherm en de snellere A7-processor.

Apple iPad Air Apple ipad mini retina

Apple heeft zoals verwacht haar iPad mini nieuw leven in geblazen. De fabrikant heeft tijdens een grote persconferentie in Amerika zowel de normale iPad, als de iPad mini in het nieuw gestoken. De iPad mini 2 is op veel vlakken aangepast en ook qua design is de aluminium tablet er op vooruit gegaan. De iPad mini 2 beschikt over dunnere bezels rondom het scherm wat het formaat nog handzamer moet maken. De iPad mini 2 is wat kleiner dan zijn voorganger en hierdoor ook wat minder zwaar. De tablet komt net als zijn voorganger in een 16GB variant op de markt, maar ook in een 32GB en 64GB variant.

Nieuw is ook dat er een extra kleur is toegevoegd aan de iPad mini 2-reeks. Zo is naast zwart en wit ook een donker grijze achterkant toegevoegd aan de iPad mini 2 als extra optie. De iPad mini 2 heet daarnaast een flinke specs-update gekregen. Het 7.9″ scherm is nog steeds qua formaat het zelfde gebleven, maar heeft nu een veel hogere resolutie mee gekregen van 2048 x 1536 pixels. Hierdoor kan het scherm prima concurreren met de gemiddelde Android-tablet dankzij de Retina-resolutie. Ook de processor is voorzien van een stevige update. De nieuwe Apple A7-processor die we van de iPhone 5s kennen is namelijk ook te vinden in de vernieuwde iPad mini 2. De tablet beschikt daarnaast over 1GB aan ram en iOS 7.1.

Apple iPad mini 2 retina 
Apple iPad mini 2 retina 

Ook de camera is stevig onderhanden genomen. De camera is 5-megapixels sterk gebleven. Dit moet ervoor zorgen dat de geschoten afbeeldingen nog beter tot hun recht komen. Ook de iSight-camera aan de voorkant van het toestel kan zich nu meten met die van de iPhone 5. Alle consumenten die een iPad mini 2 kopen krijgen standaard de Office-apps van Apple gratis mee geleverd en ook de muziek-software wordt standaard aangeboden zodra voor de eerste keer de App Store wordt opgestart.

De Apple iPad mini 2 is vanaf volgende week vrijdag verkrijgbaar. Het apparaat krijgt de zelfde adviesprijs mee van 349 euro voor het 16GB basismodel. De fabrikant wist ook bekend te maken dat er inmiddels meer dan 1 miljoen applicaties te vinden zijn in de App Store. 475.000 daarvan zijn geoptimaliseerd voor de iPad. Tot de dag van vandaag zijn er meer dan 1 miljard apps gedownload uit de App Store. Het bedrijf laat ook weten dat het sinds 2010 170 miljoen iPads heeft weten te slijten wereldwijd.

Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 201835  
Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 81939 pm 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters