'Apple maakt exclusieve deal met Taylor Swift en andere artiesten voor eigen streamingdienst'

Zangeres Taylor Swift heeft vorig jaar haar hele platencollectie van Spotify afgehaald, omdat ze er geen moer mee verdiende. Naar verluidt is zij nu in besprekingen met Apple voor een exclusieve deal om haar werk wel op de streamingdienst van dit bedrijf te zetten. Een dozijn andere artiesten zou eveneens met Apple over zo’n exclusiviteitsdeal praten.

Taylor Swift

Met zo’n exclusieve deal zou Apple een belangrijke voorsprong krijgen in het drukbezette landschap van de streamingdiensten, want dan zouden bij Apple artiesten te horen zijn die je nergens anders legaal kunt beluisteren. Tenzij je de cd of mp3 hebt aangeschaft natuurlijk.

Apple is overigens niet de enige die op jacht is naar exclusieve deals met bekende artiesten. De streamingdienst Tidal, van Jay Z. & Co, heeft ook een aantal artiesten aan zich gebonden die het beu zijn dat andere streamingdiensten zo weinig geld aan ze uitkeren.

Apple is volgens Bloomberg ook bezig met Florence and the Machine. Overigens is Taylor Swift ook te beluisteren op Tidal, een dienst waar je abonnementsgeld voor moet betalen in tegenstelling tot diensten als Spotify en Deezer die ook gratis streamingdiensten aanbieden.

De streamingdienst waar Apple nu aan werkt, zou 10 dollar per maand kosten, met een ‘familyplan’ dat 15 dollar zou kosten. Met die laatste kunnen meerdere leden van hetzelfde gezin naar de streams luisteren.

De nieuwe streamingdienst van Apple moet Beats Music opvolgen. Verwacht wordt dat Apple hiermee komt tijdens de WWDC-conferentie in juni.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters