'Apple maakt exclusieve deal met Taylor Swift en andere artiesten voor eigen streamingdienst'

Zangeres Taylor Swift heeft vorig jaar haar hele platencollectie van Spotify afgehaald, omdat ze er geen moer mee verdiende. Naar verluidt is zij nu in besprekingen met Apple voor een exclusieve deal om haar werk wel op de streamingdienst van dit bedrijf te zetten. Een dozijn andere artiesten zou eveneens met Apple over zo’n exclusiviteitsdeal praten.

Taylor Swift

Met zo’n exclusieve deal zou Apple een belangrijke voorsprong krijgen in het drukbezette landschap van de streamingdiensten, want dan zouden bij Apple artiesten te horen zijn die je nergens anders legaal kunt beluisteren. Tenzij je de cd of mp3 hebt aangeschaft natuurlijk.

Apple is overigens niet de enige die op jacht is naar exclusieve deals met bekende artiesten. De streamingdienst Tidal, van Jay Z. & Co, heeft ook een aantal artiesten aan zich gebonden die het beu zijn dat andere streamingdiensten zo weinig geld aan ze uitkeren.

Apple is volgens Bloomberg ook bezig met Florence and the Machine. Overigens is Taylor Swift ook te beluisteren op Tidal, een dienst waar je abonnementsgeld voor moet betalen in tegenstelling tot diensten als Spotify en Deezer die ook gratis streamingdiensten aanbieden.

De streamingdienst waar Apple nu aan werkt, zou 10 dollar per maand kosten, met een ‘familyplan’ dat 15 dollar zou kosten. Met die laatste kunnen meerdere leden van hetzelfde gezin naar de streams luisteren.

De nieuwe streamingdienst van Apple moet Beats Music opvolgen. Verwacht wordt dat Apple hiermee komt tijdens de WWDC-conferentie in juni.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters