Apple maakt iBooks 2 bekend voor de iPad

Fabrikant Apple heeft tijdens een persconferentie in New York iBooks 2 bekend gemaakt. Met de nieuwe software kunnen boeken volgens de fabrikant tot leven worden gebracht. Zo worden video’s en 3D-modellen ondersteund door de software.

iBooks 2.0

De persconferentie van Apple stond in het teken van onderwijs en vooraf werd al druk gespeculeerd over nieuwe software voor het onderwijs. Inmiddels heeft de fabrikant laten weten dat de nieuwe software iBooks 2 gaat heten. De software moet boeken tot leven brengen met tools die Apple aan uitgevers beschikbaar zal stellen. De boeken zullen een stuk interactiever worden en grafischer. Zo kunnen 3D-modellen gebruikt worden in de e-books en deze kunnen aangepast worden door de gebruiker om ze rond te draaien en in en uit te zoomen. Multitouch wordt dan ook ondersteund in de boeken.

Apple heeft ook video’s ingebouwd in het nieuwe formaat dat waarschijnlijk ePub 3.0 zal gaan worden. Er kunnen ook notities in de boeken worden gemaakt die gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Notities kunnen vervolgens in kaarten worden omgetoverd, zodat een scholier zichzelf gemakkelijk kan overhoren. Ook bepaalde onderwerpen en woorden kunnen gemakkelijk via de interface worden gevonden. Volgens Apple krijgen uitgevers de totale vrijheid hoe ze een pagina indelen en opmaken. Lesboeken maken kunnen uitgevers middels een gratis Mac-tool genaamd iBooks Creator.

De studieboeken kunnen via de iBooks-winkel worden gekocht of gratis worden gedownload. Apple heeft een nieuwe sectie aangemaakt voor deze studieboeken. Ook kunnen boeken eerst ingezien worden alvorens ze worden aangekocht. De dienst is alleen voor de Verenigde Staten bedoeld. De nieuwe lesboeksectie is inmiddels in te zien op iTunes.

Apple textbook store

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters