Apple maakt iBooks 2 bekend voor de iPad

Fabrikant Apple heeft tijdens een persconferentie in New York iBooks 2 bekend gemaakt. Met de nieuwe software kunnen boeken volgens de fabrikant tot leven worden gebracht. Zo worden video’s en 3D-modellen ondersteund door de software.

iBooks 2.0

De persconferentie van Apple stond in het teken van onderwijs en vooraf werd al druk gespeculeerd over nieuwe software voor het onderwijs. Inmiddels heeft de fabrikant laten weten dat de nieuwe software iBooks 2 gaat heten. De software moet boeken tot leven brengen met tools die Apple aan uitgevers beschikbaar zal stellen. De boeken zullen een stuk interactiever worden en grafischer. Zo kunnen 3D-modellen gebruikt worden in de e-books en deze kunnen aangepast worden door de gebruiker om ze rond te draaien en in en uit te zoomen. Multitouch wordt dan ook ondersteund in de boeken.

Apple heeft ook video’s ingebouwd in het nieuwe formaat dat waarschijnlijk ePub 3.0 zal gaan worden. Er kunnen ook notities in de boeken worden gemaakt die gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Notities kunnen vervolgens in kaarten worden omgetoverd, zodat een scholier zichzelf gemakkelijk kan overhoren. Ook bepaalde onderwerpen en woorden kunnen gemakkelijk via de interface worden gevonden. Volgens Apple krijgen uitgevers de totale vrijheid hoe ze een pagina indelen en opmaken. Lesboeken maken kunnen uitgevers middels een gratis Mac-tool genaamd iBooks Creator.

De studieboeken kunnen via de iBooks-winkel worden gekocht of gratis worden gedownload. Apple heeft een nieuwe sectie aangemaakt voor deze studieboeken. Ook kunnen boeken eerst ingezien worden alvorens ze worden aangekocht. De dienst is alleen voor de Verenigde Staten bedoeld. De nieuwe lesboeksectie is inmiddels in te zien op iTunes.

Apple textbook store

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters