Apple maakt iBooks 2 bekend voor de iPad

Fabrikant Apple heeft tijdens een persconferentie in New York iBooks 2 bekend gemaakt. Met de nieuwe software kunnen boeken volgens de fabrikant tot leven worden gebracht. Zo worden video’s en 3D-modellen ondersteund door de software.

iBooks 2.0

De persconferentie van Apple stond in het teken van onderwijs en vooraf werd al druk gespeculeerd over nieuwe software voor het onderwijs. Inmiddels heeft de fabrikant laten weten dat de nieuwe software iBooks 2 gaat heten. De software moet boeken tot leven brengen met tools die Apple aan uitgevers beschikbaar zal stellen. De boeken zullen een stuk interactiever worden en grafischer. Zo kunnen 3D-modellen gebruikt worden in de e-books en deze kunnen aangepast worden door de gebruiker om ze rond te draaien en in en uit te zoomen. Multitouch wordt dan ook ondersteund in de boeken.

Apple heeft ook video’s ingebouwd in het nieuwe formaat dat waarschijnlijk ePub 3.0 zal gaan worden. Er kunnen ook notities in de boeken worden gemaakt die gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. Notities kunnen vervolgens in kaarten worden omgetoverd, zodat een scholier zichzelf gemakkelijk kan overhoren. Ook bepaalde onderwerpen en woorden kunnen gemakkelijk via de interface worden gevonden. Volgens Apple krijgen uitgevers de totale vrijheid hoe ze een pagina indelen en opmaken. Lesboeken maken kunnen uitgevers middels een gratis Mac-tool genaamd iBooks Creator.

De studieboeken kunnen via de iBooks-winkel worden gekocht of gratis worden gedownload. Apple heeft een nieuwe sectie aangemaakt voor deze studieboeken. Ook kunnen boeken eerst ingezien worden alvorens ze worden aangekocht. De dienst is alleen voor de Verenigde Staten bedoeld. De nieuwe lesboeksectie is inmiddels in te zien op iTunes.

Apple textbook store

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters