Apple maakt wederom sterke cijfers bekend

Apple heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2010 en het bedrijf heeft wederom haar eigen records gebroken. Ook maakte de fabrikant bekend dat de gratis iPhone 4-hoesjes het bedrijf 175 miljoen dollar zullen gaan kosten.

Apple logo

Producent Apple heeft haar cijfers onthult van het tweede kwartaal van 2010. De fabrikant weet wederom analisten te verrassen door een stijging te laten zien van de afzet in bijna al haar productcategorieën. Op de iPod-serie na steeg de afzet van alle producten sterk, aldus Apple. Zo steeg de afzet van Mac’s met 33 procent naar 3.47 miljoen apparaten en de afzet van iPhones met 61 procent naar 8.4 miljoen stuks. De iPad kwam het laatste kwartaal op de markt en Apple wist er 3.27 miljoen stuks van te slijten. De iPod’s afzet daalde zoals gezegd met 8 procent naar 9.41 miljoen stuks echter blijft Apple alsnog marktleider op dit gebied in bijna alle landen waar het actief is. Apple laat dan ook met gepaste trots weten dat haar omzet met 61 procent steeg tot 15.7 miljard dollar en haar netto winst met 77 procent zag toenemen tot 3.25 miljard dollar.

De producent laat tot slot ook weten wat de kosten zullen zijn van het gratis verschaffen van hoesjes voor de iPhone 4. Volgens Apple zal het 175 miljoen dollar aan inkomsten moeten derven voor deze operatie maar analisten konden hier niet wakker van liggen aangezien de producent 53 miljard dollar in kas heeft zitten. De producent sloot haar mededeling af door te melden dat het momenteel hard aan het werk is om zo veel mogelijk iPhone 4-telefoons te produceren en dat elk geproduceerd toestel momenteel net zo snel weer verkocht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters