Apple maakt wederom sterke cijfers bekend

Apple heeft haar financiƫle cijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2010 en het bedrijf heeft wederom haar eigen records gebroken. Ook maakte de fabrikant bekend dat de gratis iPhone 4-hoesjes het bedrijf 175 miljoen dollar zullen gaan kosten.

Apple logo

Producent Apple heeft haar cijfers onthult van het tweede kwartaal van 2010. De fabrikant weet wederom analisten te verrassen door een stijging te laten zien van de afzet in bijna al haar productcategorieĆ«n. Op de iPod-serie na steeg de afzet van alle producten sterk, aldus Apple. Zo steeg de afzet van Mac’s met 33 procent naar 3.47 miljoen apparaten en de afzet van iPhones met 61 procent naar 8.4 miljoen stuks. De iPad kwam het laatste kwartaal op de markt en Apple wist er 3.27 miljoen stuks van te slijten. De iPod’s afzet daalde zoals gezegd met 8 procent naar 9.41 miljoen stuks echter blijft Apple alsnog marktleider op dit gebied in bijna alle landen waar het actief is. Apple laat dan ook met gepaste trots weten dat haar omzet met 61 procent steeg tot 15.7 miljard dollar en haar netto winst met 77 procent zag toenemen tot 3.25 miljard dollar.

De producent laat tot slot ook weten wat de kosten zullen zijn van het gratis verschaffen van hoesjes voor de iPhone 4. Volgens Apple zal het 175 miljoen dollar aan inkomsten moeten derven voor deze operatie maar analisten konden hier niet wakker van liggen aangezien de producent 53 miljard dollar in kas heeft zitten. De producent sloot haar mededeling af door te melden dat het momenteel hard aan het werk is om zo veel mogelijk iPhone 4-telefoons te produceren en dat elk geproduceerd toestel momenteel net zo snel weer verkocht wordt.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters