Apple mag het merk 'iPad' niet in China gebruiken

Fabrikant Apple heeft een grote nederlaag geleden in China. De fabrikant had een concurrent voor de rechter gesleept om de merknaam iPad. De rechter kwam plots tot de conclusie dat Apple ten onrechte de merknaam gebruikt aangezien de concurrent die naam veel eerder had geregistreerd.

Apple heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Chinese bedrijf Proview Technology. Dit bedrijf had al in het jaar 2000 de merknaam iPad geregistreerd in China als hun eigendom. De rechtszaak, die door Apple was aangespannen, nam tijdens de uitspraak plots een opmerkelijke wending, aldus Reuters. De rechter oordeelde niet alleen dat de rechtmatige eigenaar van de merknaam in China Proview Technology is, maar ook dat Apple in overtreding is door de naam iPad in China te gebruiken. Immers, de merknaam is geregistreerd door een ander bedrijf en Apple heeft geen toestemming van Proview Technology om het merk iPad te gebruiken.

Inmiddels heeft Proview Technology een claim bij Apple neergelegd voor de merknaam. Het bedrijf eist nu op zijn beurt 1.5 miljard dollar schadevergoeding omdat Apple onrechtmatig gebruik heeft gemaakt in China van zijn merknaam. De rechtbank moet over deze nieuwe claim nog uitspraak doen en dat zal naar verwachting begin volgend jaar worden.

De uitspraak van de rechter is een grote tegenslag voor Apple aangezien het bedrijf zich de komende jaren vooral wil richten op China. In dat land heeft Apple nog grote groeikansen en de naamgeving van de producten is veelal heilig voor Apple. De fabrikant heeft nog niet gereageerd op de ontwikkeling.

Apple iPad_2

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters