‘Apple medewerker lekt iPhone 8 details’

Dankzij een Apple-medewerker die zijn mond voorbij heeft gepraat krijgen we een beter beeld van hoe de iPhone 8 eruit gaat zien.

iPhone 8
Een iPhone 8-concept

Apple heeft nog maar net de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht, maar de geruchtenmolen voor de iPhone 8 begint al op gang te komen. Sterker nog, die is al meer dan een half jaar aan het draaien, juist omdat Apples huidige modellen echt bestempeld kunnen worden als een tussenjaar. Volgend jaar komen naar verluidt pas de echt grote veranderingen, zowel qua uiterlijk als qua innovatieve functies.

iPhone 8, geen iPhone 7s

Zo heeft de Apple-medewerker gezegd dat de iPhone 8 “anders” wordt dan de iPhone 7. Daarmee bevestigt de anonieme medewerker overigens ook dat er geen iPhone 7s komt. Het gerucht gaat dat Apple de 7s ‘overslaat’ omdat de iPhone volgend jaar zijn tienjarig jubileum viert. De bijbehorende revolutionaire smartphone die Apple daarbij uit wil brengen, zou niet tot zijn recht komen met de naam iPhone 7s. Dat zou namelijk teveel het signaal aangeven dat de nieuwe iPhone slechts een kleine upgrade ten opzichte van de iPhone 7 is. Ook vertelde de medewerker dat de iPhone 8 een betere camera zou krijgen dan de iPhone 7.

‘Behuizing van glas en metaal’

Een dag na deze onthullingen heeft ook KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen over de iPhone 8 uitgesproken. Zo denkt hij bijvoorbeeld dat de iPhone 8 een behuizing van glas en metaal krijgt. “Een geheel glazen behuizing is naar de huidige stand van de technologie niet mogelijk. Daarom is een metalen frame rond de randen nodig om de structuur van de telefoon intact te houden”, aldus Kuo. Ook verwacht de analist dat een aantal modellen gebruik zullen maken van roestvrij staal. “Roestvrij staal is duurder dan aluminium en ziet er beter uit. Daarom verwachten we dat dit materiaal alleen gebruikt zal worden in de duurdere iPhone-modellen van volgend jaar.”

Daarnaast gelooft Kuo dat Apple waarschijnlijk geen 3D-glas, maar 2,5D-glas gaat gebruiken. Dat is in theorie duurzamer en meer krasbestendig dan 3D-glas door hoe het gebogen is. Bovendien zou Apple hoofdzakelijk gebruikmaken van glas om voorraadproblemen zoals die van de Jet Black-versie van de iPhone 7 voorkomen. Daarbij bleek namelijk dat 30 tot 40 procent van de geproduceerde behuizingen niet voldeed aan Apples eisen. Omdat de Jet Black-uitvoering ook de populairste uitvoering bleek, kon Apple niet aan de grote vraag voldoen. Op de dag van de lancering was de iPhone 7 Jet Black namelijk al uitverkocht.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters