Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde

Als de iPhone niet had bestaan zou Apple hoogstwaarschijnlijk nooit zo groot zijn geworden. De smartphone is goed voor een groot deel van de omzet en het feit dat het bedrijf nu aan de top staat. In het tweede fiscale kwartaal van 2017 was de iPhone zelfs goed voar 63% van de omzet. Het telefoontje lijkt Apple dusdanig winstgevend te maken dat het bedrijf iedereen achter zich laat.

Bijna een triljoen dollar waard

Als we kijken naar de aandelen is Apple meer dan 784,5 miljard dollar waard. Met een extra boost van de aankomende iPhone 8 zou het bedrijf misschien zelfs de eerste in de wereld kunnen zijn met marktwaarde van een triljoen dollar. Hiervoor zouden de aandelen een kleine 28% in waarde moeten stijgen van 150 dollar naar 192 dollar.

Apple iPhone 8

Apple behaalde afgelopen jaar de meeste winst

Hoewel Apple een gigantische omzet maakt stond het met 215 miljoen dollar het afgelopen fiscale jaar “maar” op nummer negen in de wereld in zijn categorie. Waar Apple echter koning in is, is het maken van winst. In het laatste fiscale jaar maakte het bedrijf maar liefst 45,7 miljard dollar winst, waarmee Apple meteen ook het meest winstgevende bedrijf op aarde werd volgens news website Fortune.

Apple gebouw

Samsung op nummer tien een stuk minder winstgevend

Met de winst van vorig jaar liet Apple de Commercial Bank of China achter zich, welke iets minder winstgevend was met 41,9 miljard. Chinezen lijken het goed te hebben gedaan vorig jaar, want op nummer drie,vier en vijf volgden nog drie bedrijven uit het verre oosten. Opmerkzaam is dat Samsung nog lang niet in zicht is op de lijst. Samsung behaalde met 19,3 miljard de tiende plaats na onder andere J.P. Morgan en Google, welke de tweede grootste tech gigant was. Natuurlijk had Samsung vorig jaar wel problemen met de Note 7, dus het zou kunnen dat we dit jaar opeens een substantiële stijging zien.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters